Το άγχος του τοκετού καθυστερεί τον τοκετό
Το άγχος του τοκετού καθυστερεί τον τοκετό


Μπορεί το άγχος που έχετε για το τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια του τοκετού, να επιμηκύνει τη διαδικασία της γέννησης ενός μωρού να διαρκέσει περισσότερο; Κι όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Νορβηγία, το άγχος μιας γυναίκας για τον τοκετό, μπορεί να προσθέσει στην όλη διαδικασία επιπλέον 50 λεπτά!

Η μελέτη ανέλυσε το επίπεδο του άγχους για τον τοκετό σε περισσότερες από 2000 για δύο περίπου χρόνια, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης ως την 32η εβδομάδα.

Περίπου το 7,5 του ποσοστό των γυναικών που εξετάστηκαν και διαπιστώθηκαν με άγχος για τον τοκετό τους, δηλαδή έντονο φόβο και στρες για το τι θα συμβεί, χρειάστηκαν τελικά περισσότερο διάστημα για να γεννήσουν!

Επίσης το άγχος για τον τοκετό αυξάνει και τις πιθανότητες για επεμβατικές μεθόδους μαιευτικής, όπως είναι η χρήση εργαλείων για την εξαγωγή του βρέφους ή καισαρικής.

Γι’ αυτό μέλλουσες μανούλες, χαλαρώστε. Αφιερώστε χρόνο στην περιποίηση του εαυτού σας, βγείτε με φίλες, διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο, πηγαίνετε μια βόλτα με τον σύντροφό σας, και μην σκέφτεστε συνεχώς τον τοκετό. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί εσείς να έχετε διάθεση.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!