Αντιμετωπίζοντας την κούραση της εγκυμοσύνης
Αντιμετωπίζοντας την κούραση της εγκυμοσύνης


Η αλήθεια είναι πως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας είναι ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παραμένετε ξεκούραστες και να είστε σε εγρήγορση.

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Εάν στριφογυρνάτε όλο το βράδυ στο κρεβάτι σας προφανώς δεν βολεύεστε και δεν ξεκουράζεστε όσο πρέπει. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας χρησιμοποιώντας τα ειδικά μαξιλάρια εγκυμοσύνης. Ήδη από τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης θα σας είναι απαραίτητο καθώς συνήθως τότε ξεκινάνε τα προβλήματα ύπνου για τις εγκύους επειδή φοβούνται πως πιέζουν το μωρό όταν κοιμούνται.

Αποφύγετε τα γλυκά

Λιγουρεύεστε γλυκά; Η αλήθεια είναι ότι οι γλυκαντικές ουσίες χαρίζουν ενέργεια αλλά όταν θα πέφτει το σάκχαρο στο αίμα σας θα αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι απλοί υδατάνθρακες όπως ένα ντόνατ ή ένα μπισκότο μεταβολίζονται πιο γρήγορα, εξηγεί η διαιτολόγος Ximena Jimenez. Μια καλύτερη επιλογή είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνουν σύνθετους υδατάνθρακες, όπως το γιαούρτι ή ένα φρούτο με μια φέτα τυρί. Αν είναι δυνατόν, συνδυάστε υδατάνθρακες με πρωτεΐνη για να έχετε μια σταθερή πηγή ενέργειας.

Κλειδώστε το σπίτι και βγείτε έξω για περπάτημα

Κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σας. Αν εντάξετε στον τρόπο ζωής σας το περπάτημα, το οποίο συνίσταται στις εγκύους μιας και είναι «light» άσκηση θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε καθόλου ενέργεια αλλά αυτό γρήγορα θα το ξεπεράσετε και θα σας ταλαιπωρήσει μόνο στην αρχή της προσπάθειας. Το περπάτημα θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και τις αντοχές σας, θα αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σας και θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Απλοποιήστε το πρόγραμμά σας

Πάρτε ένα μολύβι και ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο σας. Μήπως είστε υπερβολικά δραστήρια; Λόγω του άγχους για την εγκυμοσύνη και την υγεία του μωρού μήπως το έχετε ρίξει στη δουλειά; Προσπαθήστε να ελαφρύνετε το πρόγραμμά σας, να μειώσετε τις δεσμεύσεις σας και επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Καταναλώστε αρκετό νερό

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το νερό αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Αυτό επειδή η κόπωση συχνά είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης, οπότε είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένες. Η ιδανική ποσότητα είναι να πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια την ημέρα, (περισσότερο αν κάνει ζέστη ή αν αθλείστε). Ένας άλλος τρόπος για να καλύψετε την απαιτούμενη ποσότητα είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σούπες, φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!