Ο τοκετός δεν μπορεί να είναι προβλέψιμος
Ο τοκετός δεν μπορεί να είναι προβλέψιμος


Ασχετα με το πόσα βιβλία θα διαβάσετε, σε πόσα σχετικά σάιτ θα περιηγηθείτε, ή πόσα μαθήματα τοκετού πάρετε, ποτέ δεν θα είστε απόλυτα προετοιμασμένη για το τι έχετε να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της γέννησης του παιδιού σας.

Τρανό παράδειγμα η μαρτυρία της Μέρσι Χόκινς από το Σινσινάτι των ΗΠΑ, η οποία περιγράφει σε ένα σχετικό σάιτ για την μητρότητα: «Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Ήμουν αποφασισμένη να έχω ένα τοκετό απόλυτα φυσιολογικό, χωρίς να χρησιμοποιήσω κανένα φάρμακο, ούτε καν αναλγητικό. Η μητέρα μου αλλά και η αδερφή μου γέννησαν έτσι και ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να τα καταφέρω και εγώ»

Όμως έπειτα από οκτώ ώρες ωδινών στη γέννηση του γιου της Τζέισον, η Χόκινγκς δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεση που είχε κάνει στον εαυτό της
«Γύρισα στον άντρα μου και του είπα: δεν μπορώ άλλο, θα τους πω να μου βάλουν μία επισκληρίδιο. Έτσι και έγινε. Μετά από λίγο, όλη η διαδικασία ήταν πιο υποφερτή»

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όλες όσες περιμένετε το πρώτο μωράκι σας, είναι ότι στο θέμα του τοκετού, δεν υπάρχουν τα ίδα δεδομένα για ολες τις γυναίκες.
«Διδασκόμαστε ότι αν αναπνέουμε σωστά, όλα θα είναι πιο εύκολα», λέει η κλινική ψυχολόγος Σοσάνα Μπένετ, πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού, «Στήριξη για τον τοκετό».

«Δεν υπάρχει κάτι κακό με το να ζητήσετε να σας γίνει μία επισκληρίδιο. Πολλές γυναίκες ανακουφίζονται με την ένεση και αρχίζουν μάλιστα να διασκεδάζουν την όλη υπόθεση", συνεχίζει η Μπένετ.

Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να ακούτε το σώμα σας. Ακόμα και αν δηλώνατε πολέμιος των φαρμάκων και κάθε τεχνητων μέσων που μπορεί να διευκολύνουν τον τοκετό, σημασία έχει να φέρετε στον κόσμο ένα υγιές μωρό και εσείς να είστε σε θέση να το φροντίσετε.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!