Τροφές που είναι καλό να τρώει μία έγκυος
Τροφές που είναι καλό να τρώει μία έγκυος


Το έχετε αντιληφθεί ήδη, και μάλιστα πολύ καλά: Το σώμα σας έχει όλο και μεγαλύτερες ανάγκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, και με τον τρόπο του τις… εκφράζει. Φυσικά, δεν υπάρχουν θαυματουργές τροφές οι οποίες μπορούν από μόνες τους να εξασφαλίσουν ότι θα λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες. Όμως, ορισμένες επιλογές είναι ικανές να ενισχύσουν σημαντικά τον οργανισμό σας, αλλά και να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ορισμένα δυσάρεστα συμπτώματα.

Βρώμη
Εκτός από τις πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, η βρώμη είναι και ιδιαιτέρως πλούσια σε φυτικές ίνες. Έτσι, είναι ικανή να μας ανακουφίσει από ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, τη δυσκοιλιότητα.

Ξηροί καρποί
Είναι γεμάτοι με καλά λίπη, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για εσάς την ίδια όσο και για την ανάπτυξη του εμβρύου. Φάτε τους σκέτους, ως σνακ ή προσθέστε τους σε σαλάτες, όμως φροντίστε να μην είναι αλατισμένοι.

Μάνγκο
Το εξωτικό φρούτο δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά και εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, αλλά και σε κάλιο.

Αβοκάντο
Κι όμως, αυτό το λιπαρό λαχανικό μπορεί να καταπραΰνει την πρωινή ναυτία.

Αβγά
Σας προσφέρουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε, ενώ αποτελούν και καλή πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών του παιδιού σας.

Γιαούρτι
Σας χαρίζει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φολικού οξέως, δύο συστατικών απολύτως απαραίτητων κατά τη διάρκεια της κύησης.

Φακές
Πρωτεΐνη, σίδηρο και φολικό οξύ είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα δώρα του ταπεινού οσπρίου. Φυσικά, και τα υπόλοιπα όσπρια αποτελούν καλές επιλογές.

Καρότα
Το λαχταριστό λαχανικό ενισχύει την ανάπτυξη των δοντιών, των οστών και των ματιών του μωρού σας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!