Επηρεάζουν οι μύκητες τη γονιμότητα;
Επηρεάζουν οι μύκητες τη γονιμότητα;


Οι μολύνσεις του κόλπου από μύκητες δεν είναι δυνατόν να επηρεάσουν την γονιμότητα μιας γυναίκας, αν και οι ενοχλήσεις που τις ακολουθούν αναστέλουν κάθε επιθυμία για ερωτική επαφή.

Συνήθως οι μυκητιάσεις του κόλπου προκαλούνται από έναν κοινό μύκητα που ονομάζετα Candida.

Κανονικά, η οξύτητα του κόλπου δεν επιτρέπει σε αυτόν τον μύκητα να πολλαπλασιαστεί, αν και υπάρχει στον οργανισμό. Αλλά μια αλλαγή στην οξύτητα του κόλπου - συχνά λόγω ασθένειας, έμμηνου ρύσης, εγκυμοσύνης, λήψης αντιβιοτικών ή αντισυλληπτικών χαπιών, μπορεί τελικά να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μίας μυκητίασης.

Επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες είναι τα στενά ρούχα ή η διατήρηση υγρού περιβάλλοντος στην περιγεννητική περιοχή, όπως ένα βρεγμένο μαγιό.

Τα κύρια συμπτώματα μιας μυκητίασης είναι η φαγούρα και η εμφάνιση ενός λευκού, αφρώδους (με την υφή τυριού) υγρού στην περιοχή του κόλπου. Μπορείτε επίσης να έχετε κάψιμο, ερεθισμό κι ερύθημα στα εξωτερικά χείλη του κόλπου.

Οι κολπικές μυκητιάσεις είναι πολύ εύκολη στη θεραπεία, αρκεί να αποταθείτε γρήγορα στο γιατρό σας και να μην κάνετε θεραπεία μόνη σας, είτε γιατί σας την συνέστησε κάποια γνωστή σας είτε γιατί ρωτήσατε κάποιον φαρμοκοποιό.

Αν αντιμετωπίσετε άμεσα μία τέτοια μόλυνση δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα στην προσπάθειά σας να μείνετε έγκυος, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι κι άλλες πιο σοβαρές λοιμώξεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα, όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, και η βακτηριακή κολπίτιδα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν αλλαγές στο περιβάλλον του κόλπου τέτοιες που μπορεί να καταστήσουν δύσκολη τη σύλληψη, μια και θα εμποδίζουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στο ωάριο και να το γονιμοποιήσουν.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!