Οι ασκήσεις Kegel στην εγκυμοσύνη
Οι ασκήσεις Kegel στην εγκυμοσύνη


Οι ασκήσεις Kegel ενδυναμώνουν τους μυς της πυέλου. Δεν χρειάζεται να έχετε διαγνωσθεί με κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι ασκήσεις αυτές σας βοηθάνε να έχετε καλύτερο έλεγχο της περιοχής, για πριν και μετά την εγκυμοσύνη και να μπορείτε να ορίζετε πλήρως τόσο τις λειτουργίες του ουροποιητικού σας συστήματος – όσο και την ερωτική σας απόλαυση. Η πυελική περιοχή συνίσταται από μια ομάδα μυών οι οποίοι στηρίζουν τα όργανα της λεκάνης, όπως η μήτρα, η ουροδόχος κύστη και ο ορθός.

Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στις εξής περιπτώσεις:

Διαρροή κοπράνων ή ούρων
Δυσκοιλιότητα ή πόνο στις κινήσεις του εντέρου
Επώδυνη ούρηση
Συχνή ανάγκη ούρησης
Πόνος στη συνουσία
Κάτω οσφυαλγία

Για να βρείτε τους σωστούς μύες, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα ουρείτε, σταματήστε τη ροή των ούρων, οι μύες που χρησιμοποιείτε για την παύση είναι και οι μύες που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Kegels.

Για να κάνετε τις ασκήσεις Kegel, θα πρέπει να έχετε αδειάσει τελείως την ουροδόχο κύστη. Ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μυς για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώνετε τους μυς της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα.

Κάντε 10 επαναλήψεις σύσφιξης και χαλάρωσης. Μέρα με τη μέρα, προσπαθήστε να αυξήσετε τη διάρκεια κάθε κύκλου, συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες για 10 δευτερόλεπτα εναλλάξ.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να συσφίγγετε μόνο αυτούς τους μυς, χωρίς συσπάσεις των μυών στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Αποφύγετε επίσης να κρατάτε την αναπνοή σας.

Βάλτε τις ασκήσεις Kegel στο καθημερινό σας πρόγραμμα, κάνοντας τρία σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα. Δεν είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε για να γυμνάσετε τους μύες του πυελικού εδάφους. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις όπου κι αν βρίσκεστε, για παράδειγμα όταν κάθεστε στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή.

Πηγή: childit.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!