Ποια είναι η σωστή στιγμή για να ανακοινώσεις πως είσαι έγκυος;
Ποια είναι η σωστή στιγμή για να ανακοινώσεις πως είσαι έγκυος;


Θα έχεις ακούσει ότι οι περισσότερες γυναίκες ανακοινώνουν τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνης μετά τον 3ο μήνα, όταν οι πιθανότητες για μια αποβολή έχουν μειωθεί πολύ. Θα έχεις ακούσει, όμως, και για γυναίκες που το ανακοίνωσαν αμέσως. Τι πρέπει να κάνεις;

Όταν μαθαίνεις τα καλά νέα θέλεις να τα μοιραστείς με όλο τον κόσμο, μετά όμως σε πιάνει το άγχος και οι αμφιβολίες. Το σίγουρο είναι ότι το λες αμέσως στον σύντροφό σου και μπαμπά του παιδιού.

Στους γονείς και στα πεθερικά

Υπάρχουν γιατροί που συμβουλεύουν να ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου στους γονείς και στα πεθερικά μετά τον τρίτο μήνα, γιατί ενώ είναι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι, είναι και αυτοί που αγχώνονται και σε αγχώνουν περισσότερο. Αν φοβάσαι κάτι τέτοιο, τότε καλό είναι να περιμένεις, αν πάλι νιώθεις ότι θα σου συμπαρασταθούν και θα σε στηρίξουν στο πρώτο δύσκολο τρίμηνο τότε πρέπει να τους το πεις και να μοιραστείς την χαρά!

Στους φίλους

Η κολλητή σου το μαθαίνει αμέσως, όμως οι υπόλοιποι αρχίζουν τις ερωτήσεις. Θέλεις να περιμένεις μέχρι τον τέταρτο μήνα; Τότε θα μπορείς να ανακοινώσεις και το φύλο!

Στο γραφείο

Καλό είναι κάποιοι καλοί συνάδελφοι να το ξέρουν από την αρχή ώστε να έχεις μια συμπαράσταση τις στιγμές που δεν νιώθεις καλά, που πρέπει να λείψεις για εξετάσεις ή για να ξεκουραστείς. Η επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει μετά το πρώτο τρίμηνο και καλό είναι να γίνει ιδιωτικά.

Φυσικά, δεν υπάρχουν «πρέπει» σε καμιά περίπτωση. Καλό είναι να κάνεις ό,τι αισθανθείς καλύτερο για σένα. Μοιράσου τα νέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα όταν νιώσεις έτοιμη και μην αναγκαστείς να το ανακοινώσεις νωρίτερα λόγω πιέσεων.

Πηγή: giatimama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!