Όταν περιμένεις παιδί με σύνδρομο down...
Όταν περιμένεις παιδί με σύνδρομο down...


Μετά από πολλές δυσκολίες σύλληψης και μια αποτυχημένη εξωσωματική, το όνειρο ενός ζευγαριού για παιδάκι πραγματοποιήθηκε. Στις 11 εβδομάδες εγκυμοσύνης ωστόσο, μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι τους έχει σύνδρομο Down.

Ενώ στην αρχή φοβήθηκαν για το μέλλον του παιδιού, δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι το ένα έξτρα χρωμόσωμα, σημαίνει έξτρα ευτυχία.

«Όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για παιδάκι, πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε αμέσως. Στη συνέχεια, συμβιβαστήκαμε με άλλες μεθόδους. Όταν η πρώτη εξωσωματική απέτυχε, απογοητευτήκαμε αφάνταστα πολύ, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Την δεύτερη φορά σταθήκαμε τυχεροί.

Στην 11η εβδομάδα εγκυμοσύνης, μάθαμε ότι το κοριτσάκι μας έχει σύνδρομο Down. Αυτό μας διέλυσε ψυχολογικά, καθώς δεν γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε και πως θα είναι η ζωή μας. Τρεις μέρες μετά αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να ενημερωθούμε ώστε να γίνουμε ευτυχισμένοι και εμείς και το μωρό μας» είπαν οι γονείς στο boredpanda.

Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή τους άλλαξε. Η ενημέρωση τους βοήθησε να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται ή να ανησυχούν για το μέλλον. Αντίθετα, ένιωσαν ευλογημένοι που κατάφεραν να αποκτήσουν αυτό το ξεχωριστό κοριτσάκι.

Δύο μήνες αφότου γέννησε η μαμά συνειδητοποίησε ότι ένα έξτρα χρωμόσωμα ισοδυναμεί με έξτρα ευτυχία. Μοιράστηκε τις σκέψεις της στο facebook και η ανταπόκριση του κόσμου την άφησε άναυδη, καθώς τα likes έπεσαν βροχή και έφτασαν τα 347.000!

«Η αισιοδοξία, η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου με κατέκλυσαν!» ήταν τα λόγια της.

Όπως η ίδια παραδέχτηκε αργότερα υπάρχουν πράγματα που την αγχώνουν καθώς είναι το πρώτο της παιδάκι και ανησυχεί για την ανάπτυξή της.

«Όταν μαθαίνεις ότι το παιδάκι σου έχει σύνδρομο Down, φοβάσαι. Γιατί είναι κάτι το οποίο δεν περιμένεις ότι θα σου συμβεί. Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέψεις στον εαυτό σου να λυπηθεί και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι κάτι άσχημο, απλά διαφορετικό. Αλλά όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Πιστέψτε με, όταν σας λέω ότι θα ερωτευτείτε αυτό το πλάσμα!»

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!