Ποιος είπε ότι η καισαρική είναι η εύκολη λύση;
Ποιος είπε ότι η καισαρική είναι η εύκολη λύση;


Η καισαρική, παρόλο που πλέον θεωρείται αρκετά συνηθισμένη, δεν παύει να είναι μια επώδυνη επέμβαση που απαιτεί αναισθησία και μια αρκετά μεγάλη τομή στην κοιλιά. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία και σωτήρια για το μωρό ή την μαμά που ενδέχεται να κινδυνεύουν, αλλά όσες βίωσαν αυτή την εμπειρία, δύσκολα θα την ξεχάσουν.

Μια μαμά που αναγκάστηκε να γεννήσει με καισαρική για να γλυτώσει τη ζωή του γιου της, απαντά σε όσους νομίζουν ότι η καισαρική τομή είναι «ο εύκολος τρόπος» και τους αποστομώνει:
Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος»

« “Α, καισαρική ε; Άρα δεν γέννησες φυσιολογικά. Πρέπει να ήταν πιο εύκολο για σένα.”

Σίγουρα! Μπήκα εκτάκτως για καισαρική γιατί με βόλευε. Ήταν πολύ άνετα να κάθομαι για 38 ώρες στην αίθουσα τοκετού μέχρι να γεννήσω.

Αρχικά, οι γιατροί μου είπαν πως θα έχω έναν φυσιολογικό τοκετό. Όταν, όμως, η καρδιά του μωρού σταμάτησε, μου ανακοίνωσαν ότι η καισαρική ήταν η μοναδική λύση για να το σώσουμε. Με καθησύχασαν πως η επέμβαση είναι πλέον ρουτίνας και πανεύκολη και πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Αυτό, όμως, δεν ήταν αλήθεια! Η καισαρική ήταν ό,τι πιο επίπονο έχω βιώσει στη ζωή μου.

Πλέον ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των γυναικών που έχουν αυτή τη χαρακτηριστική ουλή χαμηλά στην κοιλιά τους. Ένα σημάδι που αποδεικνύει ότι με «έκοψαν» κι ότι, παρόλο που υπάρχει κίνδυνος να πεθάνεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης, εγώ τα κατάφερα και σήμερα σας γράφω την ιστορία μου.

Οι γιατροί ανοίγουν την κοιλιά σου και σκίζουν το λίπος, τους μύες και τα όργανά (που τα βλέπεις στο τραπεζάκι δίπλα σου γιατί οι γιατροί συνεχίζουν να σε «κόβουν» μέχρι να φτάσουν στο μωρό), και όλο αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο!

Χρησιμοποιούμε τους μύες της κοιλιάς σχεδόν για κάθε μας κίνηση, ακόμα και για να κάτσουμε. Φανταστείτε, λοιπόν, πώς είναι να μην μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις γιατί πολύ απλά ο γιατρός τους «έκοψε». Φανταστείτε πώς είναι να είσαι σ’ αυτή την κατάσταση για έξι εβδομάδες, μέχρι το σώμα σου να επουλώσει τις πληγές φυσιολογικά.

Όταν η νοσοκόμα σε ρωτάει αν μπορείς να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι ενώ ο πόνος είναι αφόρητος, καταλαβαίνεις πόσο ειρωνικό είναι να σου λένε ότι επέλεξες τον εύκολο δρόμο.

Ένα πράγμα ξέρω σίγουρα: ότι είμαι πολύ δυνατή. Όχι για μένα, αλλά για τον γιο μου. Αν χρειαζόταν, θα υπέβαλλα τον εαυτό σ’ αυτή τη διαδικασία καθημερινά μόνο και μόνο για να τον βλέπω να χαμογελά.»

Πηγή: scarymommy.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!