Επιτρέπονται τα diet... αναψυκτικά στην εγκυμοσύνη;
Επιτρέπονται τα diet... αναψυκτικά στην εγκυμοσύνη;


Είναι άραγε ασφαλές να πίνετε σόδα ή άλλα αναψυκτικά τύπου diet κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Αυτό που κατ’ αρχή πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όλα αυτά τα αναψυκτικά συχνά περιέχουν καφεϊνη και τεχνητά γλυκαντικά.

Όπως ίσως γνωρίζετε υπάρχουν διάφοροι τύποι γλυκαντικών που αναγράφονται σε τρόφιμα και ποτά.

Η μία είναι η γνωστή μας ασπαρτάμη, η άλλη είναι η ζαχαρίνη και η σουκραλόζη.

Και τα τρία αυτά γλυκαντικά πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ, μια και μπορεί να μην δίνουν έξτρα θερμίδες στον οργανισμό, αλλά η υπερβολική κατάναλωσή τους έχει αποδειχθεί σε πειράματα στο εργαστήριο ότι δεν ωφελεί τον οργανισμό.

Η σουκραλόζη δείχνει να είναι η πιο… ασφαλής από αυτές τις ουσίες, ωστόσο επειδή είναι πρόσφατη, δεν έχει ακόμα ερευνηθεί ενδελεχώς από την επιστημονική κοινότητα, οπότε κρατάμε κι εδώ μία επιφύλαξη.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό ότι σε μία εγκυμοσύνη, δεν θέλουμε ποτέ να το… παρακάνουμε με την καφεϊνη, μας οδηγούν στο να μην προτιμάμε να πίνουμε σόδες ή άλλα αναψυκτικά τύπου diet σε μεγάλες δόσεις, μια και εν τέλει η πρόσληψη ή όχι των έξτρα θερμίδων δεν είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει για να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας υγιή.

Αν ωστόσο σας αρέσουν αυτά τα ποτά, μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα με δύο κουτάκια την ημέρα, αλλά να είστε σίγουρες ότι πίνετε νερό, γάλα, και 100% φυσικούς χυμούς για την ενυδάτωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού σας.

Και αυτή η σύσταση δεν ισχύει μόνο για τις εγκυμονούσες αλλά για όλες τις γυναίκες, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!