5 λόγοι για να μη βιαστείτε για το δεύτερο παιδί
5 λόγοι για να μη βιαστείτε για το δεύτερο παιδί


Ο ερχομός ενός παιδιού μόνο ευτυχία μπορεί να φέρει σε ένα ζευγάρι. Ορισμένοι γονείς μάλιστα, λατρεύουν τόσο πολύ τα παιδιά που δεν διστάζουν να προσπαθήσουν για το δεύτερο, σύντομα μετά τον ερχομό του πρώτου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα, που θα ήταν καλό να σκεφτείτε, προκειμένου να μην προχωρήσετε βιαστικά. Εάν σκέφτεστε λοιπόν, να φέρετε στον κόσμο το δεύτερο παιδί πριν ακόμα το πρώτο «βγει» από τις πάνες, θα ήταν καλό να έχετε ζυγίσει όλες τις επιλογές σας, οργανώνοντας σωστά την καθημερινότητά σας.

Εξοικονομήστε χρήματα
Το παιδάκι μπορεί να μειώσει σημαντικά τις οικονομίες σας, γρηγορότερα από όσο μπορείτε να αντιληφθείτε, αφού οι αγορές είναι πολλές, με τις σημαντικότερες να αποτελούν τις πάνες, πιθανότατα την φόρμουλα αλλά και τα παιδικά ρουχαλάκια του, που μόλις σε μερικές εβδομάδες θα πρέπει να αλλαχθούν, αφού τα μωράκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Έτσι λοιπόν, πριν έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σας, θα ήταν καλό να εξοικονομήσετε χρήματα, προκειμένου να αισθάνεστε ασφαλείς, δίχως να ανησυχείτε και για τα οικονομικά σας.

«Ξαναβρείτε» τον σύντροφό σας
Ο ερχομός του παιδιού μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μόλις γεννηθεί το μωρό, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που περνάτε μαζί, οπότε θα ήταν καλό πριν τον ερχομό του δεύτερου, να επενδύσετε λίγο χρόνο ο ένας στον άλλον για να επανασυνδεθείτε. Πάρτε τον χρόνο σας ανάμεσα στα δύο παιδιά για να επαναφέρετε την σπίθα ανάμεσά σας.

Δώστε προσοχή στο μωράκι σας
Μπορεί να είναι δύσκολο να αφιερώνετε την προσοχή και τον χρόνο σας σε δύο παιδάκια, που είναι τόσο ηλικιακά κοντά. Θέλετε να είστε σε θέση να δώσετε και στα δύο την ίδια προσοχή και φροντίδα, οπότε θα ήταν καλό να περιμένετε μέχρι το πρώτο να είναι λίγο μεγαλύτερο και σχετικά ανεξάρτητο.

Δεν θα νιώθετε έντονη πίεση
Η φροντίδα ενός μωρού, μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση αλλά η φροντίδα δύο μωρών ενδέχεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, επιδρώντας αρνητικά στην ψυχολογία σας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και να προσαρμοσθεί σε αυτά, προτού φέρεται στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι.

Δώστε χρόνο στο σώμα σας
Μετά την εγκυμοσύνη σας θα ήταν καλό για μια μητέρα να περιμένει τουλάχιστον 18 μήνες, πριν προσπαθήσει να μείνει έγκυος ξανά, καθώς διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα το επόμενο μωρό να γεννηθεί πρόωρα ή το βάρος γέννησής του να είναι χαμηλό.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!