6+1 πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεστε για το νεογέννητο
6+1 πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεστε για το νεογέννητο


Επειδή ως έγκυος στον μήνα της, μπορεί να έχετε χίλια δυο πράγματα στο κεφάλι σας για το τι θα χρειαστείτε για το μωρό σας, εμείς σας κάναμε μία λίστα με κάποια πράγματα που μπορεί να τα έχετε ακούσει, αλλά ΔΕΝ θα τα χρειαστείτε τον πρώτο καιρό!

1. Ρούχα! Κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, το νεογέννητό σας θα το ντύσετε με ένα εσωρουχάκι και ένα απλό φορμάκι, ανάλογα την εποχή και θα φροντίσετε αν είναι χειμώνας να το κρατήσετε ζεστό προστατεύοντας το κεφαλάκι του και σκεπάζοντάς το με μία μαλακή κουβερτούλα. Δεν έχει ανάγκη από ρουχαλάκια, όπως παντελόνακια, μπλουζίτσες, φορεματάκια κλπ! Και μάλιστα η ωμή αλήθεια είναι ότι το μωρό σας δεν θα χρειαστεί ρούχα για πολύ καιρό μετά τη γέννησή του, μια και τα ζιπουνάκια και τα φορμάκια θα κυκλοφορούν σε τέτοια ποικιλία που θα σας καλύψουν και θα σας δώσουν την άνεση που χρειάζεστε… και οι δυο σας!

2. Παπλωματάκι! Τα νεογέννητα δεν κάνει να σκεπάζονται με παπλώματα, για τον κίνδυνο ασφυξίας! Βολικοί είναι οι υπνόσακοι, αλλά πολλές μαμάδες δείχνουν προτίμηση και στις κουβερτούλες. Μάλιστα κάποιες κρίνουν εξαιρετικά χρήσιμο το να φασκιώνουν το μωρό τους με μία κουβερτούλα γιατί η αίσθηση αυτή της ασφάλειας δείχνει να τα ηρεμεί!

3. Προστατευτικά για τραπέζια, συρτάρια, πόρτες κλπ! Μέχρι το μωρό σας να μεγαλώσει να μπουσουλήσει και να σταθεί όρθιο βασισμένο στις δικές του δυνάμεις έχετε άπλετο χρόνο να σκεφτείτε τι χρειάζεστε! Μην τα αγοράζετε από τώρα.

4. Με την ίδια λογική το μωρό σας δεν χρειάζεται κανένα άλλο σκεύος, πλην των μπιμπερό του! Όχι πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια κλπ! Αυτά όλα θα τα χρειαστεί μετά τους πρώτους 4 μήνες οπότε και ο παιδίατρος θα σας πει πως θα εισάγεται στο διαιτολογίο του τροφές πλην του γάλακτος!

5. Κούνια! Ναι, μην συνοφρυώνεστε! Το μωρό σας θα είναι πολύ ευχαριστημένο αν τους πρώτους μήνες της ζωή τους, κοιμάτε σε ένα πορτ μπεμπέ, μία καλαθούνα ή ένα λίκνο, στο οποίο θα νιώθει πιο προστατευμένο, χάρη στο «στριμωγμένο» περιβάλλον του! Μην ξεχνάτε ότι 9 μήνες ήταν μέσα στην μήτρα σας και του αρέσει η ζεστασιά και η θαλπωρή. Επομένως, μη βιαστείτε για τα έπιπλα του δωματίου του. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να καθυστερήσετε την παραγγελία τους για αργότερα.

6. Πιπίλα. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το πιθανότερο είναι ότι το μωρό σας δεν θα θέλει πιπίλα τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Την πιπίλα την αγοράζουμε εμείς οι μαμάδες περισσότερο από ανασφάλεια. Τα περισσότερα μωρά δεν τη δέχονται στην αρχή και κάποια δεν την αποδέχονται τελικά ποτέ. Εξάλλου, για να μην προσπαθήσετε χωρίς την πιπίλα αρχικά; Μην μπείτε στον πειρασμό να τη δώσετε στην πρώτη… δυσκολία. Σκεφτείτε ότι κόβετε πολύ δυσκολότερα απ΄ότι τα μωρά τελικά τη συνηθίζουν.

7. Καρότσι, ειδικά όταν γεννήσετε χειμώνα! Ναι, ναι, ναι! Αν γεννήσετε χειμώνα, δεν θα χρειαστείτε το καρότσι τους πρώτους δύο μήνες του μωρού σας και ίσως και περισσότερο. Το μωρό μπορείτε να το μετακινείτε με το μάρσιππό του, και να έχετε έτσι το χρόνο να κάνετε και μία συνετή επιλογή για το καρότσι που σας ταιριάζει.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!