Η καλύτερη στάση για τον ύπνο της εγκύου
Η καλύτερη στάση για τον ύπνο της εγκύου


Για πολλές εγκυμονούσες, ο ύπνος στην εγκυμοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση.

Η φουσκωμένη κοιλίτσα, οι αλλαγές στις ορμόνες, η συχνοουρία και πολλά ακόμη ακόλουθα της εγκυμοσύνης δημιουργούν δυσκολίες στον ύπνο, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο της κύησης. Το διάστημα αυτό, ο καλός και συνεχής ύπνος, μοιάζει επίτευγμα.

Ωστόσο, η ξεκούραση και ο καλός ύπνος είναι σημαντικός τόσο για τη μέλλουσα μαμά, όσο και για το μωρό.

Ποιες είναι λοιπόν οι κατάλληλες στάσεις ύπνου που θα σας επιτρέψουν να κοιμηθείτε το βράδυ καλά και να ξεκουραστείτε;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στάση ύπνου στην εγκυμοσύνη είναι στην αριστερή πλευρά, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία τόσο για εσάς, όσο και για το μωρό σας.

«Εξασφαλίζει ότι δεν συμπιέζετε την κατώτερη κοίλη φλέβα, η οποία μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος στον πλακούντα», λέει η γιατρός LeBlanc.

Εάν δυσκολεύεστε να βολευτείτε σε αυτήν τη στάση, ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει.

Στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε να κοιμάστε ανάσκελα. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο παρελθόν, ο ύπνος στη συγκεκριμένη στάση αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Έχετε αϋπνίες;
Στην περίπτωση που έχετε αϋπνίες, οι γιατροί συμβουλεύουν να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το μυαλό σας. Μπορείτε για παράδειγμα να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ακούσετε λίγη μουσική. Eπιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς ενδείκνυεται να περπατάτε για μισή ώρα τουλάχιστον την ημέρα. Ακόμα και η ελαφριάς μορφή άσκηση συμβάλλει στον καλό ύπνο.

Πηγή: todaysparent.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!