Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τους άλλους να σας πιάνουν την κοιλιά;
Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τους άλλους να σας πιάνουν την κοιλιά;


Είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να χαϊδέψουν την κοιλιά μιας εγκύου. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διστάζουν και να το κάνουν. Συχνά, οι ίδιες οι έγκυοι αισθάνονται άβολα με αυτό, όμως είτε για λόγους οικονομίας δυνάμεων, είτε επειδή ντρέπονται να διαμαρτυρηθούν, το υπομένουν. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δείτε γιατί πρέπει να αλλάξετε άμεσα στάση.

Έξι λόγοι να μην τους αφήνετε να σας πιάσουν την κοιλιά
Σας αντιμετωπίζουν σαν δοχεία
Δεν υπάρχει πιο ήπιος τρόπος να το θέσουμε. Μπορεί οι άνθρωποι που σας χαϊδεύουν την κοιλιά να έχουν καλή πρόθεση στη συντριπτική πλειοψηφία τους, όμως ταυτόχρονα σας αντιμετωπίζουν ως δευτερεύουσα σε σχέση με το μωράκι σας. Εξακολουθείτε να είστε ένα αυτόνομο άτομο, τα προσωπικά όρια του οποίου πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σας θυμίζουν κάτι που ίσως δεν σας αρέσει και τόσο
Μια έγκυος ξέρει ότι πλέον έχει φουσκώσει πολύ, όταν η κοιλιά της αρχίσει να μοιάζει λαχταριστή σε τρίτους. Για πολλές γυναίκες, το γεγονός αυτό δεν έχει μόνο θετικές συμπαραδηλώσεις, αφού αισθάνονται πως έχουν χάσει τελείως όχι μόνο τη σιλουέτα, αλλά και τη χάρη τους.

Μεταφέρουν μικρόβια
Είναι χειμώνας. Η γρίπη κάνει πάρτι. Το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει συμπτώματα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και φορέας του ιού. Γιατί να διακινδυνεύσετε μια ασθένεια που θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας;

Δεν γνωρίζουν πόσο θα μπορούσε να σας επηρεάσει
Για τις περισσότερες από εμάς, αυτό το άγγιγμα είναι απλώς ενοχλητικό. Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική βία ή πάσχουν από κάποια φοβία που σχετίζεται με τη σωματική επαφή. Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για την πλειοψηφία, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να αγνοούμε την ύπαρξή τους. Όταν οριοθετείστε απέναντι στα ανεπιθύμητα χάδια, βοηθάτε εμμέσως και αυτές τις γυναίκες, για τις οποίες αυτή η φαινομενικά απλή κίνηση μπορεί να γίνει τραυματική.

Είναι σεξιστικό
Αν ο εργοδότης σας σάς χάιδευε την κοιλιά κάποιους μήνες πριν, θα του κάνατε μήνυση. Ναι, τώρα φιλοξενεί ένα μωράκι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάσατε το δικαίωμά σας για αυτοδιάθεση του σώματός σας. Και μπορεί ο στόχος να μην είναι σεξουαλικός, αλλά η ανεπιθύμητη σωματική επαφή εξακολουθεί να ανήκει στη σφαίρα της παρενόχλησης.

Δεν έχετε και τόσο στενή σχέση
Ο σύντροφός σας, η μαμά σας, η κολλητή σας αισθάνονται πραγματική χαρά και ανυπομονησία για το μωράκι σας. Οι υπόλοιποι νιώθουν έναν αόριστο ενθουσιασμό απέναντι στο θαύμα της ζωής ή υπερεκτιμούν τη σχέση τους μαζί σας. Δεν οφείλετε να κάνετε υπομονή για να ικανοποιήσουν την παρόρμησή τους.

Φυσικά, αν απολαμβάνετε τα αγγίγματα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε να τα δέχεστε – εκτός ίσως από τον κίνδυνο των μικροβίων. Ωστόσο, δεν είναι κακό να λέτε στα άτομα που προβαίνουν σε αυτή την κίνηση ότι θα πρέπει πρώτα να ζητούν την άδεια της εγκύου και να είναι προετοιμασμένα για μια πιθανή απόρριψη.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!