Θες να μείνεις έγκυος; Τα Χριστούγεννα ευνοούν!
Θες να μείνεις έγκυος; Τα Χριστούγεννα ευνοούν!


Ως γνωστόν καμία εποχή του χρόνου δεν είναι αποτρεπτική για τα ζευγάρια που επιθυμούν να «προγραμματίσουν» την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένειά τους.

Φαίνεται όμως πως η περίοδος των Χριστουγέννων ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα και η άποψη του ειδικού δίνει την εξήγηση του.. φαινομένου.

«Πράγματι, η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, έχουμε διαπιστώσει πως «αυξάνει» τις εγκυμοσύνες και αυτό δεν οφείλεται σε κανέναν άλλο λόγο πλην της γενικής ευφορίας που υπάρχει αυτές τις μέρες, στη γενική χαλάρωση, τις αργίες, τα αναμμένα τζάκια, το κόκκινο κρασί και τα πολλά πικάντικα εδέσματα, αλλά και τα γλυκά», τονίζει ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σκαρτάδος.

«Βέβαια», συνεχίζει, «όσο και αν η εορταστική ατμόσφαιρα ‘’αυξάνει’’ τη λίμπιντο, οι γυναίκες που επιθυμούν αυτή η περίοδος να συνδυαστεί με το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής τους, πρέπει να μην ξεχνούν πως στη συνέχεια της εγκυμοσύνης τους το αλκοόλδεν συνδυάζεται με αυτήν, τα τσουγκρίσματα των ποτηριών θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και φυσικά θα πρέπει να είναι φειδωλές στο γέμισμα του πιάτου τους, γιατί ο μύθος που θέλει τις εγκύους να ‘’τρώνε για δύο’’, απλά είναι μύθος».

Τα ρεβεγιόν και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορεί να αποτελούν απαραίτητη επιλογή για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας, η έγκυος όμως θα πρέπει να είναι προσεκτική στους ιούς που αυτές τις μέρες θα κάνουν το δικό τους πάρτι, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και στα… άπειρα φιλιά που θα συνοδέψουν τα «Χρόνια Πολλά».

«Η λάμψη των Χριστουγέννων είναι βέβαιο ότι θα δώσει το δικό της φως τόσο στις γυναίκες που φέρνουν ήδη στα σπλάχνα τους το τρυφερό τους βλαστάρι, όσο και σ’ εκείνες που αυτές οι μέρες θα αποτελέσουν την απαρχή αυτού του τόσο μοναδικού ταξιδιού», προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος.

Πηγή:   onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!