Τι ισχύει και τι δεν ισχύει για την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Τι ισχύει και τι δεν ισχύει για την περίοδο της εγκυμοσύνης;


Πολλά ακούτε, πολλά διαβάζετε και προσπαθείτε να καταλάβετε τι ισχύει και τι όχι. Διαβάστε μερικές διαδεδομένες ανακρίβειες που κυκλοφορούν και φροντίστε να αποσαφηνίζετε με το γιατρό σας οτιδήποτε φτάνει στα αυτιά σας και σας δημιουργεί σύγχυση:

*Εύκολα παίρνεις πολλά κιλά, δύσκολα τα χάνεις: Ότι θα πάρεις βάρος είναι δεδομένο, αλλά το πόσα κιλά θα πάρεις και πόσο εύκολα θα επανέλθεις μετά τον τοκετό είναι σχετικό και πολυπαραγοντικό. Για παράδειγμα, σημαντικό ρόλο παίζει το "σκαρί" κάθε γυναίκας, κατά πόσο ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού στο κομμάτι της διατροφής και κατά πόσο θα προσπαθήσει στοχευμένα να απαλλαγεί από τα κιλά της εγκυμοσύνης.

*Το σχήμα της κοιλιάς μαρτυρά το φύλο: Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά κάτι τέτοιο και ουσιαστικά πρόκειται για μια εμπειρική διαπίστωση γυναικών παλαιότερων γενεών. Το σχήμα της κοιλιάς μπορεί να καταδείξει αν πρόκειται για την πρώτη εγκυμοσύνη ή όχι.

*Κλωτσάει πολύ, άρα είναι αγόρι: Ούτε αγόρι θα κάνεις απαραίτητα αν κλωτσάει πολύ, ούτε είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα που θα έχει, ότι δηλαδή θα είναι πολύ ενεργητικό. Η συχνότητα που κλωτσάει το έμβρυο σχετίζεται με ορμονικούς παράγοντες, τη θέση που βρίσκεται και άλλα.

*Το σεξ απαγορεύεται διά ροπάλου: Είναι κάτι που πλέον έχει αποσαφηνιστεί πλήρως στη συνείδηση των περισσότερων γυναικών, υπάρχουν κάποιοι άντρες που φοβούνται να κάνουν σεξ με την έγκυο σύντροφό τους, φοβούμενοι ότι θα κάνουν κακό στο έμβρυο. Η αλήθεια πάντως είναι ότι, αν υπάρχει ομαλή εξέλιξη της κύησης και γενικά αν έχει δοθεί έγκριση από το γιατρό, το ζευγάρι μπορεί να κάνει σεξ.

*Είναι η ωραιότερη περίοδος της ζωής σου: Σε ψυχολογικό επίπεδο ισχύει, όμως σε πρακτικό απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα, καθώς οι δυσκολίες που προκύπτουν ακόμα και σε απλά πράγματα στην καθημερινότητά σου, βάζουν ένα μεγάλο "αλλά»" στην εν λόγω πρόταση. Το ότι στη συνείδησή σου οι όποιες δυσκολίες και τα όποια άγχη μπαίνουν στο περιθώριο, δεν αλλάζει την ουσία.

*Πρέπει να φας αυτό που σου "μύρισε", για να μη ρίξεις το παιδί: Ένας μύθος που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και ίσως δημιουργήθηκε για να εξασφαλιστεί ότι η έγκυος θα μπορέσει να τρώει τα πάντα, σε εποχές σαφώς πιο δύσκολες οικονομικά από σήμερα. Μπορεί πλέον να έχει καταρριφθεί επιστημονικά, όμως πολλοί σύντροφοι εγκύων τρέχουν να τις φέρουν αυτό που τους ζητάει μόνο και μόνο για να μην το στερηθεί αυτή και το μωρό.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!