5 tips για τις λιγούρες στην εγκυμοσύνη
5 tips για τις λιγούρες στην εγκυμοσύνη


Παρ'όλο που αρκετοί γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά οι λιγούρες της εγκυμοσύνης, πολλές έγκυες ορκίζονται ότι πραγματικά κάτι τους μύρισε.

-Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι όντως τελεσίδικα υπάρχουν και τις αποδώσουμε στις ορμονικές μεταβολές στον οργανισμό της εγκύου, η αλήθεια είναι ότι αν υποκύψετε σε αυτές, κινδυνεύετε να βρεθείτε με πολλά παραπανίσια κιλά. Άρα λοιπόν είναι απαραίτητο να τις αντιμετωπίσετε.

-Αν τρέφεστε ανά τρεις ώρες περίπου, τρώγοντας τρία κυρίως γεύματα και δυο ενδιάμεσα σνακ, τότε δε θα πεινάτε και δε θα λιγουρεύεστε διάφορα.

-Να ενυδατώνεστε και γενικά να πίνετε πολύ νερό, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η επαρκής πρόσληψη νερού προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού. Φυσικά δεν εννοούμε να πίνετε νερό για να "ξεγελάσετε" την πείνα, αλλά ότι γενικά χρειάζεται.

-Τις λιγούρες δεν πρέπει να τις επικαλείστε είτε τις νιώθετε όντως, είτε όχι, καθώς μια τέτοια λογική σας δίνει άλλοθι για γευστικές...παρασπονδίες.

-Προτιμήστε την κατανάλωση υγιεινών τροφών παρά τις όποιες ανθυγιεινές σας μύρισαν ή προστάζει η όρεξή σας. Εκείνες τις στιγμές θα πρέπει να βάλετε σε προτεραιότητα το "πρέπει" από το "θέλω".

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!