Τι πρέπει να γνωρίζεις αν μείνεις έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση
Τι πρέπει να γνωρίζεις αν μείνεις έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση


Εκ προοιμίου η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος με πολλές ιδιαιτερότητες και σημεία προσοχής, πόσο μάλλον όταν αυτή έχει προκύψει μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.

-Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί λεπτομερής πληροφόρησή σας για τα πάντα περί της εξωσωματικής γονιμοποίησης και την εγκυμοσύνη που θα ακολουθήσει αν στεφθεί με επιτυχία.

-Ενδεχομένως λοιπόν μια γυναίκα που μένει έγκυος με εξωσωματική να χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης συγκριτικά με μια άλλη που συλλαμβάνει μέσα από την ερωτική πράξη. Και λέμε ενδεχομένως γιατί αυτό θα προκύψει, αν προκύψει, μετά από υπόδειξη του γιατρού σας. Ακόμα και να μην απαιτηθούν πρόσθετες εξετάσεις, το δεδομένο είναι ότι στο γιατρό θα πρέπει να πηγαίνετε αρκετά συχνά.

-Επίσης, αν μείνετε έγκυος σε μεγάλη ηλικία, αυξάνονται οι πιθανότητες προβλημάτων στην κύηση. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή στον τρόπο ζωής σας γενικότερα. Το καλό με την εξωσωματική είναι ότι, επειδή ακριβώς ελέγχονται και επιλέγονται τα κατάλληλα έμβρυα, κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις αποφεύγονται.

-Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές γυναίκες που συλλαμβάνουν με εξωσωματική, φέρνουν στον κόσμο δίδυμα και τρίδυμα μωρά. Αν μείνετε μια φορά έγκυος με εξωσωματική, αυτό δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι και σε επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε παιδί θα πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Το αν θα γίνει θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες.

-Δεν υπάρχει κανόνας ότι, μένοντας έγκυος με αυτόν τον τρόπο, η καισαρική είναι μονόδρομος. Ανάλογα την πορεία της εγκυμοσύνης και αν κυοφορείτε ένα ή περισσότερα έμβρυα, θα αποφασιστεί από το γιατρό που σας παρακολουθεί.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!