Γιατί κάνει εξετάσεις ούρων η έγκυος;
Γιατί κάνει εξετάσεις ούρων η έγκυος;


Οι εξετάσεις ούρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπουν την ανίχνευση ζητημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Είναι ένας απλός τρόπος για να απολαύσετε μια ευτυχισμένη εγκυμοσύνη και να είστε σίγουροι ότι τα πάντα προχωρούν καλά.

Οι εξετάσεις ούρων είναι μία από τις βασικές αναλύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα ούρα μιας εγκύου γυναίκας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με πιθανά θέματα που μπορούν να επηρεάσουν την κανονική ανάπτυξη του εμβρύου . Οι εξετάσεις ούρων είναι επίσης ένας από τους τρόπους ανίχνευσης της εγκυμοσύνης. Όπως καταλαβαίνετε, είναι ζωτικός έλεγχος από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, τα νεφρικά προβλήματα και ο διαβήτης είναι εύκολα ανιχνεύσιμες με τη διενέργεια δοκιμών ούρων. Η εξέταση επιτρέπει τη μέτρηση των επιπέδων πρωτεϊνών, ζαχάρου και βακτηρίων. Επίσης, μετρούν τα ανόργανα στοιχεία, τις ορμόνες και άλλες ουσίες που μπορεί να δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!