5+1 συμβουλές για ομαλή εγκυμοσύνη
5+1 συμβουλές για ομαλή εγκυμοσύνη


Έχουμε πει πολλές φορές ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι άκρως απαιτητική, οπότε το ζητούμενο είναι να γίνει λίγο πιο εύκολη όσο είναι στο χέρι σας, κάνοντας μερικά από τα παρακάτω:

*Να κάνετε μόνο θετικές σκέψεις για την εξέλιξη και την κατάληξη της εγκυμοσύνης σας. Διώξτε μακριά κάθε "μαύρη" σκέψη, καθώς δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε την ψυχολογία σας με αρνητικά σενάρια, τη στιγμή που δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό από τις εξετάσεις.

*Εκείνες τις φορές που νιώθετε άγχος, κάντε συζήτηση με το σύντροφο ή το γιατρό σας, προκειμένου να αποσυμπιεστείτε. Το να σας πούμε να μην αγχώνεστε, σίγουρα δεν είναι εφικτό!

*Αν έχετε ενστάσεις για το γιατρό που επιλέξατε, ακόμα κι αν δεν είναι απτές, είναι προτιμότερο να βρείτε άλλον παρά να αμφιβάλλετε για όσα σας λέει. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε τις γνώσεις του και γενικά να σας εμπνέει εμπιστοσύνη.

*Δε βοηθάει όλες τις μέλλουσες μανούλες το ενδελεχές ψάξιμο στο διαδίκτυο για άντληση πληροφοριών σχετικά με την εγκυμοσύνη. Πολλές τις μπερδεύει περισσότερο, αφού δεν ξέρουν τι να πιστέψουν και τι όχι και άλλες απλά θέλουν να μάθουν τα πάντα στην πράξη.

*Στην ίδια λογική, αν συνειδητοποιήσετε ότι η συνεχής συζήτηση για την εγκυμοσύνη σάς δημιουργεί πρόσθετο άγχος, να αλλάζετε ευγενικά το θέμα. Όσον αφορά τις πάσης φύσεως συμβουλές από φίλες και γνωστές, κρατήστε μόνο όσες θεωρείτε σωστές.

*Η σωστή διατροφή και η επαρκής ενυδάτωση, εκτός από υγεία, σας εξασφαλίζει και ευεξία. Αυτό είναι κάτι που ισχύει γενικά και όχι μόνο στην εγκυμοσύνη!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!