Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αϋπνίες της εγκύου
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αϋπνίες της εγκύου


Είναι συχνό φαινόμενο και οφείλονται σε διάφορους λόγους. Λάβετε λοιπόν τα μέτρα σας για να τις αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά περίπτωση:

*Το βασικό είναι η εξασφάλιση της άνεσής σας. Άρα θα πρέπει να μπορείτε να έχετε πάντοτε επαρκή χώρο στο κρεβάτι, ώστε να απλώνεστε και να βολεύεστε.

*Πριν πάτε στο κρεβάτι, θα πρέπει να είσαστε ήρεμη και χαλαρή. Αν ούτε το μπάνιο κάνει κάτι, πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα.

*Γενικά χρειάζεται υπομονή για να βρίσκετε κάθε φορά την κατάλληλη στάση για να σας παίρνει ο ύπνος. Και βέβαια όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα!

*Φροντίστε να μην τρώτε βαριά το βράδυ, καθώς αν το κάνετε το μόνο σίγουρο είναι πως θα νιώσετε καούρες, δυσφορία και συνακόλουθη αϋπνία.

*Η θερμοκρασία του δωματίου είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας. Αν ζεσταίνεστε ή κρυώνετε, πώς ακριβώς περιμένετε να κοιμηθείτε ανάλαφρα κι ωραία;

*Για να μην έχετε συχνά...δρομολόγια στην τουαλέτα, όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου, μειώστε τις ποσότητες πρόσληψης υγρών.

*Τέλος, όταν έχετε αϋπνίες χωρίς συγκεκριμένο λόγο, προσπαθήστε συνειδητά να μην εκνευριστείτε, να κρατήσετε κλειστά τα μάτια και να προσανατολίσετε το μυαλό σας σε εικόνες και καταστάσεις που σας δημιουργούν αγαλλίαση.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!