Οι ιδιαιτερότητες της εγκυμοσύνης όταν περιμένεις δίδυμα
Οι ιδιαιτερότητες της εγκυμοσύνης όταν περιμένεις δίδυμα


Όπως και να το δει κανείς, η εγκυμοσύνη σε δίδυμα έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλες διαφορές σε σχέση με την κύηση ενός μόνο εμβρύου. Εδώ παρουσιάζουμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για την κύηση διδύμων:

-Σύμφωνα με έρευνες, οι δίδυμες κυήσεις έχουν αυξηθεί πάνω από 50% τα τελευταία χρόνια.

-Η κύηση διδύμων είναι απαιτητική και έχει ιδιαιτερότητες. Ενώ στο πρώτο κομμάτι της η ιατρική παρακολούθηση είναι παρεμφερής σε σχέση με το να κυοφορούσατε ένα έμβρυο, στο δεύτερο οι επισκέψεις στο γιατρό αυξάνονται αισθητά.

-Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ποσότητα τροφών που καταναλώνετε. Το ότι κυοφορείτε δίδυμα, δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε επί δύο, αφού οι θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνονται είναι λίγο-πολύ στάνταρ σε όλες τις εγκύους.

-Τα διάφορα συμπτώματα που παρατηρούνται σε όλων των ειδών τις εγκυμοσύνες θα συμβούν και σε εσάς, με τη διαφορά ότι μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα ή να τα βιώσετε πιο έντονα.

-Οι ειδικοί τονίζουν ότι, οι έγκυες που κυοφορούν δίδυμα, συνηθίζεται να γεννούν πρόωρα. Η μέση διάρκεια κύησης είναι 260 μέρες.

-Χωρίς να μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα, κατά κανόνα τις δίδυμες κυήσεις ακολουθεί φυσιολογικός τοκετός, χωρίς μάλιστα να χρειαστούν τεχνητοί πόνοι.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!