Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε και ποιες ασκήσεις να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη
Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε και ποιες ασκήσεις να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη


Σύμφωνα με νέα μελέτη, η άσκηση στην εγκυμοσύνη δε βοηθά μόνο εσάς, αλλά και το έμβρυο, καθώς το προστατεύει από τάση παχυσαρκίας.

Η Δρ. Daghni Rajasingam, εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, λέει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για τη μητέρα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης του βάρους της, της βελτίωσης του ύπνου και της διάθεσης, της συμβολής στην αντιμετώπιση της κούρασης και της μείωσης της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ο ίδιος συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό, αφορά μέτριας έντασης άσκηση και φυσικά, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Αγγλία, συμβουλεύει τις γυναίκες να συνεχίζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους στην εγκυμοσύνη για όσο αισθάνονται άνετα και καλό είναι να αποφεύγετε να λαχανιάζετε υπερβολικά και μόλις νιώσετε κούραση, να σταματήσετε.

Ενδείκνυνται ο διάδρομος, οι Pilates, το κολύμπι και η yoga και αντενδείκνυνται αθλήματα όπως το kickboxing, πολεμικές τέχνες αλλά και η ποδηλασία. Παρόλο που δεν πρέπει να φοβάστε να είστε δραστήριες, η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε προπονήσεις υψηλής έντασης ή νέες δραστηριότητες στο γυμναστήριο.

Πηγή: 4moms.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!