Η σημασία της καλής ψυχολογίας της εγκύου
Η σημασία της καλής ψυχολογίας της εγκύου


Είναι δεδομένο ότι διανύετε την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σας, όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για διάφορους λόγους, η διάθεσή σας πέφτει. Μην απελπίζεστε όμως, αφού υπάρχουν τρόποι να τη βελτιώσετε.

-Μην αγχώνεστε για την έκβαση της εγκυμοσύνης, αφού δεν περνούν όλα πράγματα από το χέρι σας. Προσπαθήστε για το καλύτερο, με γνώμονα την καλή σωματική και ψυχική σας υγεία και να έχετε θετική σκέψη για το μέλλον.

-Απαλλαχθείτε από τις κακές συνήθειες που επιβαρύνουν τη δική σας υγεία, αλλά και του εμβρύου. Όπου κακές συνήθειες βάλτε το κάπνισμα, το αλκοόλ, την ελλιπή ξεκούραση και την κακή διατροφή.

-Φροντίστε να είσαστε κοντά με το σύντροφό σας, έτσι ώστε να λειτουργεί ως στήριγμα στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης. Γενικότερα, από αυτή την περίοδο και μετά που θα γίνετε γονείς πρέπει να λειτουργείτε ως ένα!

-Προσπαθήστε να κάνετε έναν οικονομικό προγραμματισμό για όταν έρθει το μωρό στη ζωή, με δεδομένο ότι τα έξοδα θα αυξηθούν κατά πολύ. Αν μπορέσετε από τώρα να βάζετε λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα, είναι σίγουρο ότι θα απαλλαχθείτε από ένα μέρος του άγχους σας.

-Βρείτε χρόνο να κάνετε κατάλληλες ασκήσεις για εγκύους ή έστω να πηγαίνετε για περπάτημα. Η άσκηση/κίνηση προσφέρει υγεία και ευεξία!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!