Ποιες τροφές βοηθούν στη γονιμότητα;
Ποιες τροφές βοηθούν στη γονιμότητα;


Θέλετε πολύ να μείνετε έγκυος, οπότε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αρχίσετε άμεσα να καταναλώνετε τροφές που θα αυξήσουν τη γονιμότητά σας. Μάθετε ποιες είναι οι κυριότερες.

Φρούτα: ιδιαίτερα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια κτλ) και ανανά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν παραγωγή ορμονών του αναπαραγωγικού συστήματος.

Λαχανικά: όσα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (καρότα, κόκκινες πιπεριές κτλ) βοηθούν στην υγεία των ιστών των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ τα πράσινα αποσοβούν ενδεχόμενα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη του εμβρύου.

Ξηροί καρποί χωρίς αλάτι: η βιταμίνη Ε που περιέχουν ευθύνεται για την παραγωγή υγιών κυττάρων.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά: το ασβέστιο που περιέχουν έχει ευεργετικές ιδιότητες για το αναπαραγωγικό σύστημα. Όμως πρέπει να προσλαμβάνεται με μέτρο, για να μην παχύνετε πριν ακόμα μείνετε έγκυος!

Κρέας χωρίς λίπος: ο σίδηρος που περιέχουν αυξάνει τη γονιμότητά σας, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες. Και εδώ όμως χρειάζεται μέτρο στην ποσότητα των τροφών, πλούσιων σε σίδηρο, που καταναλώνετε σε μια μέρα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: αυτά είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση των ορμονών και την παραγωγή υγιών ωαρίων.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!