Ο ύπνος της εγκύου ανά τρίμηνο
Ο ύπνος της εγκύου ανά τρίμηνο


Σχεδόν κάθε έγκυος δυσκολεύεται αρκετά στο θέμα του ύπνου, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτείτε ότι στην εγκυμοσύνη υπάρχουν διάφορα θέματα, όπως η ναυτία, οι εμετοί και η συνεχής ανάγκη για ούρηση. Εμείς θα σας ενημερώσουμε για το τι μπορείτε να περιμένετε στο θέμα του ύπνου σε όλα τα τρίμηνα.

1ο τρίμηνο: στην αρχή, νιώθετε αρκετά την υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης είναι που προκαλούν τη μεγάλη ανάγκη για ύπνο. Νιώθετε πολλή κούραση, χωρίς να έχετε κάνει κάτι και έχετε την αίσθηση του κρυώματος ή της γρίπης. Αν και πρέπει να κοιμάστε περισσότερο, δυσκολεύεστε να βρείτε μία άνετη στάση, επειδή το στήθος γίνεται πιο μαλακό. Η ιδανική στάση είναι να κοιμάστε στο αριστερό πλάι, επειδή βελτιώνει τη ροή του αίματος και θρέφει τη μήτρα. Επιπλέον, βοηθά το σώμα να ξεφορτωθεί τα περιττά υγρά και τις τοξίνες. Αν ουρείτε συνέχεια, μειώστε τα υγρά από το απόγευμα και μετά και πιείτε πολλά μέχρι εκείνη την ώρα.

2ο τρίμηνο: τα επίπεδα της προγεστερόνης μειώνονται και οι πρωινές αδιαθεσίες έχουν περάσει. Μπορείτε να κοιμάστε πολύ καλύτερα και να οργανώσετε τον ύπνο σας. Είναι μία καλή φάση για να ξεκινήσετε τη σωματική άσκηση που συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Μπορεί να προκύψει έντονο ροχαλητό, άπνοια στον ύπνο και πιο έντονα όνειρα.

3ο τρίμηνο: δυστυχώς είναι το χειρότερο τρίμηνο στο κομμάτι του ύπνου. Η κοιλιά είναι πολύ μεγάλη για να ξαπλώσετε άνετα και επανέρχεται η συνεχής ανάγκη για ούρηση επειδή το βάρος του μωρού πιέζει την κύστη σας. Ο βαθύς ύπνος είναι πιο σπάνιος και ξυπνάτε ευκολότερα μέσα στη νύχτα. Μπορείτε όμως να βάλετε περισσότερα μαξιλάρια για να βολευτείτε, να μειώσετε τα υγρά από το απόγευμα και μετά και να πίνετε ζεστό γάλα ή χαμομήλι για να έχετε λίγο πιο εύκολο ύπνο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!