Οι μεταμεσονύχτιες λιγούρες της εγκύου
Οι μεταμεσονύχτιες λιγούρες της εγκύου


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όσο συχνά και όσες ποσότητες φαγητού και αν καταναλώνετε, και πάλι μπορεί να πεινάτε σαν λύκος μέσα στη νύχτα. Είναι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που μέσα σας μεγαλώνει ένας άνθρωπος με τις δικές του ανάγκες σε θερμίδες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα τρώτε τα πάντα όλη τη ώρα, αλλά αποτελεί εξήγηση γιατί νιώθετε πιο πεινασμένη από ποτέ.

Όλως περιέργως, χρειάζεστε μόνο 300 επιπλέον θερμίδες ημερησίως όταν είστε έγκυος, ακόμα και κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μην πηγαίνετε ποτέ για ύπνο ενώ πεινάτε. Να έχετε πάντα στο ψυγείο και στα ράφια υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτια, μπάρες δημητριακών, τυρί με χαμηλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε να τρώτε πράγματα που έχουν υποστεί ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία και να αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά και γλυκά.

Αν λαχταράτε ένα σνακ μέσα στη νύχτα, διαλέξτε κάτι που ικανοποιεί την πείνα και συνδυάζεται με υψηλή θρεπτική αξία. Ένα μπολ δημητριακά με γάλα, ψωμί του τοστ με φιστικοβούτυρο και λίγα κρακεράκια με τυρί. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε με νερό. Αν πηγαίνετε συνέχεια στην τουαλέτα τη νύχτα, μειώστε την ποσότητα του νερού που πίνετε το βράδυ.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!