5 φράσεις που ΔΕΝ πρέπει να πεις ποτέ σε μια έγκυο!
5 φράσεις που ΔΕΝ πρέπει να πεις ποτέ σε μια έγκυο!


Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, άπαντες ασχολούνται μαζί της και της λένε διάφορα πράγματα, άλλοι με καλή και άλλοι με κακή πρόθεση. Ποιες είναι όμως οι φράσεις που για διάφορους λόγους δε θέλει να ακούει μια έγκυος;

"Μου φαίνεται ότι έχεις πάρει αρκετά κιλά"

Ακόμα και να ισχύει, δεν είναι κάτι που λέγεται σε μια έγκυο. Αρκεί να μπείτε για λίγο στη θέση της και θα καταλάβετε πόσο άσχημα θα την κάνετε να νιώσει.

"Να ξέρεις ότι θα δυσκολευτείς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης"

Στην έγκυο πρέπει να δίνετε κουράγιο για τα πάντα, καθώς η ψυχολογία της έχει σκαμπανεβάσματα και γενικά διανύει μια απαιτητική περίοδο, με αρκετές δυσκολίες. Αν σας ρωτήσει για τα κιλά της εγκυμοσύνης, δώστε της μια θετική προοπτική, αναφέροντας πώς επανήλθατε στα προ εγκυμοσύνης κιλά.

"Απορώ με την υπομονή σου"

Κατά πρώτον, δε δικαιολογείται μια τέτοια ατάκα από γυναίκα που έχει μείνει έγκυος κατά το παρελθόν και κατά δεύτερον δεν κάνει κάτι παρά τη θέλησή της, κάποιο καταναγκαστικό έργο. Κουβαλάει μέσα της το παιδί που θα φέρει στον κόσμο και αυτό την κάνει να βλέπει θετικά όσα βιώνει.

"Αγόρι/κορίτσι είναι; Κρίμα!"

Το ότι έχετε προσωπικές προτιμήσεις αναφορικά με το φύλο του παιδιού, οι οποίες δε συμπίπτουν με αυτό που σας ανακοίνωσε η φίλη σας, δε σημαίνει ότι για εκείνη κάνει κάποια διαφορά. Αφήστε που το σημαντικό είναι να πάει καλά ο τοκετός και όχι αν είναι αγόρι ή κορίτσι, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αγαπάει το ίδιο.

"Αν κουράζεσαι τώρα μια φορά, πού να δεις όταν γεννηθεί το παιδί"

Υποτίθεται ότι σας ενδιαφέρει να τη βλέπετε καλά ψυχολογικά και να είσαστε δίπλα της να τη στηρίζετε όποτε σας έχει ανάγκη. Με το να την τρομοκρατείτε για τις δυσκολίες της καθημερινότητας με ένα μωρό στο σπίτι, είναι σα να θέλετε το κακό της. Προφανώς και είναι κάτι που γνωρίζει σε θεωρητικό επίπεδο, προφανώς δεν την ενδιαφέρει γιατί θα γίνει για καλό σκοπό, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αγχώνετε προκαταβολικά!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!