4 βασικά σημεία προσοχής πριν τον τοκετό
4 βασικά σημεία προσοχής πριν τον τοκετό


Ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γεννήσετε (φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική), υπάρχουν κάποια σημεία προσοχής στο κομμάτι της προετοιμασίας έτσι ώστε να μη μείνει τίποτα στην τύχη του:

-Βρείτε γυναικολόγο που είναι ο καλύτερος δυνατός μεταξύ των επιλογών που έχετε, καθώς για παράδειγμα υπάρχουν κάποιοι που προτείνουν καισαρική, ακόμα και όταν δεν είναι ιατρικά απαραίτητο.

-Συζητήστε με το σύντροφό σας. Είναι καλό να έχετε εξασφαλίσει ότι ο σύντροφός σας θα σας στηρίξει τη μέρα του τοκετού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

-Προετοιμαστείτε σωματικά και πνευματικά. Μην ακούτε τρομακτικές ιστορίες τοκετού και μην επηρεάζεστε από τα λεγόμενα γνωστών και φίλων. Ακολουθήστε μόνο τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας σας και αναπτύξτε τεχνικές που θα σας βοηθήσουν.

-Μην απογοητευτείτε, αν χρειαστεί να γεννήσετε με καισαρική. Αν δηλαδή κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο γιατρός σας κρίνει ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να απειλείται η ζωή η δική σας ή του μωρού σας, μη διστάσετε να αποδεχτείτε την καισαρική.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!