4 μυστικά για να απολαύσεις το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης!
4 μυστικά για να απολαύσεις το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης!


Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ο καιρός περνάει σχετικά γρήγορα με την μέλλουσα μαμά να προσπαθεί να αποδεχτεί την νέα κατάσταση και να καταλαγιάσει το άγχος της. Το δεύτερο τρίμηνο είναι πιο εξοικειωμένη με την εγκυμοσύνη και εστιασμένη στο έμβρυο που, επιτέλους το «ακούει»! Το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η εμπειρία της έχει αρχίσει να αποδίδει αφού είναι πιο ήρεμη. Οι ναυτίες έχουν περάσει, η κοιλιά έχει φουσκώσει, τα κιλά έχουν πάρει την ανιούσα και ο καιρός κυλάει δύσκολα.

«Έχεις φάει τον γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσεις;» σου λένε όλοι, αλλά όσες έχουμε υπάρξει έγκυες, ξέρουμε καλά πόσο δύσκολοι είναι οι τελευταίοι μήνες της εγκυμοσύνης. Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, την εμπειρία μας και σας ευχόμαστε ένα ανώδυνο και ευχάριστο τρίτο τρίμηνο. Εξάλλου, είναι οι τελευταίες μέρες σας ως μη-μαμά και αξίζει να τις απολαύσετε!

Πώς θα περάσει το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πιο… ευχάριστα!

Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας φίλους

Από τον έβδομο μήνα και μετά οι ναυτίες έχουν, συνήθως, υποχωρήσει, έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα της μητρότητας και έχετε γνωριστεί – κατά κάποιον τρόπο – με το μωρό σας. Όλα θα ήταν υπέροχα εάν δεν υπήρχε η μεγάλη σας κοιλιά που δεν σας αφήνει να κινηθείτε άνετα ή τα πρησμένα δάχτυλα που σας ταλαιπωρούν. Μην ξεχνάτε, όμως, πως αυτή η άβολη κατάσταση σας δίνει το πλεονέκτημα να πάρετε άδεια από τη δουλειά, να ξεκουραστείτε και να προετοιμάσετε το σώμα σας για την νέα κατάσταση που σας περιμένει.

Αν ο χρόνος μοιάζει στάσιμος, εκμεταλλευτείτε τον! Βγείτε με τους πιο αγαπημένους φίλους σας, περάστε όμορφο χρόνο μαζί τους, πηγαίντε στα μαγαζιά που σας αρέσουν και διασκεδάστε όσο μπορείτε και όσο σας επιτρέπεται! Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να παραμείνει ψύχραιμος. Δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε, αλλά θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να μπορείτε να ξαναζήσετε κάτι τέτοιο μετά τη γέννα.

Φτιάξτε απλές κατασκευές για το παιδικό δωμάτιο

Σίγουρα έχετε, ήδη, δρομολογίσει τα απαραίτητα για το παιδικό δωμάτιο. Η κούνια, οι κουρτίνες, το χρώμα στους τοίχους, τα ρούχα ή τα παιχνίδια του. Πράγματα για τα οποία έχετε κουραστεί μέχρι να αποφασίσετε ποια είναι τα καταλληλότερα για εσάς και για το μωρό σας. Ωστόσο, εάν ο χρόνος δεν περνά και η αναμονή εντείνει τα νεύρα σας, μπορείτε να εμπλουτίσετε το νέο δωμάτιο του σπιτιού με αντικείμενα που θα φτιάξετε μόνες σας. Απλά και ξεκούραστα, μπορείτε να ετοιμάσετε το χαλάκι του, μία κουδουνίστρα, διακοσμητικά παιχνίδια ή ακόμα και προστατευτικά πόρτας που θα χρειαστείτε σίγουρα! Πάρτε μερικές ιδέες από εδώ και… ξεκινήστε!

Αποφύγετε όσο γίνεται καταστάσεις που ξέρετε από πριν πως θα σας εκνευρίσουν

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται σαν μια καλή δικαιολογία, αλλά είναι η αλήθεια: οι ορμόνες της εγκυμοσύνης προκαλούν νεύρα. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, όμως, που εκτός από τις ορμόνες έχετε να διαχειριστείτε τις καούρες, τις εξάψεις, τα παραπανίσια κιλά και διάφορα άλλα… διαδικαστικά, τα νεύρα σας μπορεί να εκπλήξουν ακόμα κι εσάς τις ίδιες! Προσπαθήστε, λοιπόν, να αποφύγετε οποιαδήποτε κατάσταση που ξέρετε εκ των προτέρων πως θα σας εκνευρίσει.

Για παράδειγμα, εκμεταλλευτείτε την εγκυμοσύνη και αποφύγετε δημόσιες υπηρεσίες. Στείλτε τον άντρα, τους γονείς ή και τους φίλους σας στον Ο.Α.Ε.Δ. και το Ι.Κ.Α., αποφεύγοντας τις ουρές και τις καθυστερήσεις. Μην δέχεστε επισκέψεις από ανθρώπους που γνωρίζετε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σας «βγάλουν από τα ρούχα» σας ή μην επισκέπτεστε χώρους με πολύ κόσμο (όπως εμπορικά κέντρα), μια και η πολυκοσμία και η φασαρία μπορεί να σας αποσυντονίσουν και να σας νευριάσουν.

Κοιμηθείτε!

Ναι, καλά διαβάσατε! Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Έτσι κι αλλιώς, το σώμα σας ζητάει από μόνο του ύπνο και ξεκούραση. Προσπαθείτε, λοιπόν, να το σέβεστε και να το υπακούτε. Περάστε όσες περισσότερες ώρες αντέχετε ξαπλωμένη με ταινίες, τα αγαπημένα σας βιβλία ή ακούγοντας μουσική. Μπορείτε, επίσης, να κουτσομπολεύετε ανέμελα στο τηλέφωνο ενώ είστε ξαπλωμένη στον αναπαυτικό σας καναπέ. Πιστέψτε μας, δεν σας το λέμε έτσι. Σύντομα η ξεκούραση θα θεωρείται μία σπάνια πολυτέλεια!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!