Είναι φυσιολογικό να μην έχεις λιγούρες στην εγκυμοσύνη;
Είναι φυσιολογικό να μην έχεις λιγούρες στην εγκυμοσύνη;


Ναι. Παρόλο που μεγαλώσαμε με εικόνες γυναικών σε ενδιαφέρουσα που παραγγέλνουν παγωτό με πίκλες ή στέλνουν τον άντρα τους μεσάνυχτα να πάρουν καρπούζι μήνα Φερβρουάριο, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχουμε στην εγκυμοσύνη καμία συγκεκριμένη διάθεση για κάποιο φαγητό.

"Δεν είναι σημάδι οτι κάτι πάει στραβά με την εγκυμοσύνη", λέει ο George Macones, επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας στο Washington University School of Medicine in St. Louis.

Η σύγχρονη επιστήμη ακόμα δε μπορεί να εξηγήσει που οφείλονται οι λιγούρες των εγκύων. Ίσως οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας παίζουν κάποιον ρόλο και γι'αυτό η όσφρηση και η γεύση μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό.

Μερικοί πιστεύουν οτι οι λιγούρες της εγκυμοσύνης οφείλονται στην έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, ωστόσο αυτό δεν έχει αποδειχθεί ιατρικά.

Η Laurie Gregg, γυναικολόγος από το Σακραμέντο, λέει για τις ασθενείς της ότι περίπου οι μισές δεν παρουσιάζουν καμία όρεξη για συγκεκριμένα φαγητά ή γλυκά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αλλά και αυτές που έχουν όντως συγκεκριμένες λιγούρες, συνήθως επιθυμούν βασικά φαγητά, όπως ψωμιά, κράκερς και τσιπς.

Σίγουρα, αν δεν έχετε τις λεγόμενες λιγούρες της εγκυμοσύνης, μάλλον θα νιώθετε οτι βιώνετε την συγκεκριμένη εμπειρία με τον πιο ανησυχητικά τέλειο τρόπο.

Είναι αλήθεια ότι δεν θα έχετε να λέτε στο παιδί σας ιστορίες για τα σάντουιτς με μπέικον και φυστικοβούτυρο που τρώγατε όσο το είχατε στην κοιλίτσα σας. Ομως σκεφτείτε ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για περιττές θερμίδες από ανθυγιεινά φαγητά. Αν δεν έχετε όρεξη για γλυκά και για φαγητά με πολλά λιπαρά, τότε θα καταναλώσετε μόνο θρεπτικά και υγιεινά φαγητά και έτσι τα κιλά που θα πάρετε στην εγκυμοσύνη θα είναι πολύ λιγότερα.

Συν ότι ο καημένος ο σύζυγός σας δεν θα ταλαιπωρηθεί στη μέση της νύχτας για πατατάκια και γαριδάκια. Αυτό που τα πάτε!!

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!