Υπάρχουν 5 καλά με τα κιλά της εγκυμοσύνης!
Υπάρχουν 5 καλά με τα κιλά της εγκυμοσύνης!


Είναι γεγονός ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν είναι η εποχή όπου η αυτοπεποίθησή σου βρίσκεται στα ύψη διότι δεν χωράς στα παλιά σου ρούχα, η κοιλιά μεγαλώνει και τα άκρα πρήζονται. Εξάλλου, το πόσα κιλά θα πάρετε αντιστοιχεί στο προηγούμενο βάρος σας. Παίζει ρόλο και αν κυοφορείτε περισσότερα από ένα μωρό. Το πρώτο τρίμηνο, παίρνετε γύρω στα 2 κιλά αν και μπορεί να χάσετε βάρος λόγω εμετών και δυσανεξίας σε κάποια φαγητά. Αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, θα πάρετε περίπου μισό κιλό ανά εβδομάδα, από το δεύτερο τρίμηνο κι έπειτα. Γιατί όμως να μην το αντιμετωπίσεις σαν μία θετική εμπειρία και να δεις και τα καλά που σου προσφέρει;

Καταρχάς, τα παραπάνω κιλά είναι σημαντικά για το έμβρυο. Μόνο έτσι θα αναπτυχθεί σωστά και θα είναι υγιές. Οι γυναίκες που δεν παίρνουν αρκετό βάρος στην εγκυμοσύνη έχουν υψηλότερο ρίσκο πρόωρου τοκετού ή βρέφους με χαμηλό βάρος. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας.

Ρίξτε τις ευθύνες στις ορμόνες. Για όλες τις βραδινές λιγούρες και την ξαφνική όρεξη για ένα γλυκό, ξέρετε ότι ευθύνεται η εγκυμοσύνη. Τα καλά νέα είναι ότι οι έξτρα θερμίδες πηγαίνουν στις αποθήκες λίπους που χρησιμεύουν για τη θρέψη του μωρού.

Το στήθος σας δείχνει πιο ωραίο από ποτέ. Το μέγεθος μεγαλώνει λόγω της παραγωγής γάλακτος αλλά και των περισσότερων υγρών στο σώμα σας. Απολαύστε το νέο ντεκολτέ!

Οι ζουμερές καμπύλες θα φύγουν μετά τον τοκετό. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν, σκεφτείτε ότι είναι κάτι παροδικό. Από την άλλη, γιατί να μην απολαύσετε τη ζουμερή εικόνα σας; Μπορεί να σας αρέσει και να θέλετε να την κρατήσετε.

Κάποια κιλά φεύγουν πολύ εύκολα. Τη στιγμή που γεννάτε, χάνετε περίπου 5 κιλά. Δύο εβδομάδες αργότερα, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μειώνονται και επιτρέπουν στο σώμα να χάσει τα υγρά του βάρους που αποθηκεύονται στις περιοχές του λίπους.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!