Χρήσιμες συμβουλές για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης
Χρήσιμες συμβουλές για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης


Πολλές γυναίκες υποφέρουν από ναυτίες στην εγκυμοσύνη, κατά κανόνα τους πρώτους μήνες. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε εκείνες τις δύσκολες ημέρες:

Οι ναυτίες μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους, όμως συνήθως εμφανίζονται πιο έντονα το πρωί.

Είναι μια μορφή αδιαθεσίας η οποία εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όμως δεν είναι στάνταρ. Κάποιες γυναίκες έχουν ναυτίες και τους επόμενους μήνες, ενώ άλλες έχουν από σπάνια έως ποτέ.

Για την αντιμετώπιση της ναυτίας, σημαντικό παράγοντα αποτελεί η διατροφή που ακολουθείτε μέσα στην ημέρα και όχι μόνο.

Αρχικά, το πρωινό που παίρνετε θα πρέπει να είναι ελαφρύ, αφού σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεται περαιτέρω η κατάσταση του στομαχιού σας.

Αντίστοιχα, τις ημέρες που νιώθετε ναυτία να μην τρώτε «βαρύ» μεσημεριανό και βραδινό. Προτιμήστε κάτι χωρίς σάλτσες και αποφύγετε τα τηγανητά.

Αν ξυπνήσετε και νιώθετε άσχημα, παραμείνετε στο κρεβάτι μέχρι να σας περάσει η αδιαθεσία. Το ίδιο κι αν σας πιάσει ναυτία όσο κυκλοφορείτε στο σπίτι.

Να καταναλώνετε άφθονα υγρά και να μην κουράζεστε. Αφήστε για άλλη μέρα όσες δουλειές του σπιτιού μπορούν να αναβληθούν.

Εντοπίστε αν και ποιες μυρωδιές σας προκαλούν ναυτία και μείνετε μακριά τους. Αν, για παράδειγμα, είναι μέσα στο σπίτι, μετακινηθείτε σε άλλο δωμάτιο και αερίστε το χώρο.

Φαρμακευτική αγωγή να ακολουθήσετε μόνο κατ'υπόδειξη του γιατρού σας και όχι με δική σας πρωτοβουλία. Και βέβαια αν οι ναυτίες δεν υποχωρούν ούτε στο ελάχιστο με την πάροδο των μηνών, βρείτε μια λύση σε συνεννόηση μαζί του.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!