Πόσο καιρό πρέπει να προσπαθήσετε για να μείνεις έγκυος;
Πόσο καιρό πρέπει να προσπαθήσετε για να μείνεις έγκυος;


Τα περισσότερα ζευγάρια συλλαμβάνουν μέσα σε 3 μήνες αφότου ξεκινήσουν τις προσπάθειες. Συνήθως αυτό διαρκεί περισσότερο αν είστε σε μεγαλύτερη ηλικία, αν έχετε κακές συνήθειες (κάπνισμα) και αν έχετε προβλήματα γονιμότητας. Στατιστικά όμως, από όλα τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί, το 30% τα καταφέρνει μετά από 1 μήνα, 60% μετά από 3 μήνες, 80% μετά από 6 μήνες, 85% μετά από 1 χρόνο, 91% μετά από 3 χρόνια και 93-95% μετά από 4 χρόνια. Τα περισσότερα ζευγάρια αναζητούν ιατρική βοήθεια αν δεν τα καταφέρουν μετά από 1 χρόνο.

Το 80-90% συλλαμβάνει φυσιολογικά. Το 10% έχει τελικά προβλήματα γονιμότητας και αυτό σημαίνει ότι καταφεύγουν σε ειδικό με θετικά αποτελέσματα. Για όσους δεν λειτουργεί, επιλέγουν δότη σπέρματος, παρένθετη μητέρα ή την υιοθεσία.

Όσο μεγαλώνετε, τόσο περισσότερο καιρό χρειάζεστε για να μείνετε έγκυος. Αυτό συμβαίνει γιατί η ποιότητα των ωαρίων φθίνει με το πέρασμα των χρόνων. Αντίθετα, τα ποσοστά γονιμότητα στους άνδρες ξεκινούν να πέφτουν μετά τα 50. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, βρείτε πότε είναι η ωορρηξία σας και κάντε σεξ εκείνες τις 2-3 ημέρες. Έτσι αυξάνετε αρκετά το ποσοστό επιτυχίας.

Ταυτόχρονα, πρετοιμάστε το σώμα σας για την εγκυμοσύνη. Επισκεφθείτε το γιατρό σας ώστε να σας ενημερώσει για την κατάστασή σας σε γυναικολογικό επίπεδο και κόψτε το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και καφέ. Αλλάξτε τη διατροφή σας και μπείτε σε ένα πρόγραμμα αν έχετε πολλά παραπάνω κιλά.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!