5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης
5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης


Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο για μια γυναίκα να δει κάποιες σταγόνες αίματος στο ξεκίνημα της εγκυμοσύνης. Και επειδή είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει, η άμεση επικοινωνία με το γυναικολόγο είναι επιβεβλημένη:

-Για να το ξεκαθαρίσουμε, αίμα μπορεί να δει η έγκυος είτε στην τουαλέτα, είτε στο εσώρουχο. Ίσως κάτι συμβαίνει με το έμβρυο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις.

-Σε γενικές γραμμές, η σοβαρότητα της κατάστασης κρίνεται σε πρώτη φάση από την οξύτητα του πόνου που συνοδεύει τις σταγόνες αίματος.

-Ακόμα κι αν ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, αυτό δε σημαίνει ότι κρίνεται λιγότερο επιβεβλημένη η άμεσα επικοινωνία με το γιατρό σας. Και μόνο που υπάρχουν οι στάλες αίματος αρκεί!

-Το πιθανότερο είναι ότι θα υποβληθείτε σε υπερηχογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο πρόκλησης της αιμορραγίας.

-Να πούμε βέβαια ότι υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι σοβαρό ή μη αντιμετωπίσιμο, αλλά και πάλι πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας.

-Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεται η έγκυος είναι ξεκούραση, ίσως και χορήγηση κάποιας ορμόνης.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!