6 χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν τον τοκετό
6 χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν τον τοκετό


Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η ανυπομονησία σας έχει χτυπήσει κόκκινο. Το ζητούμενο όμως είναι να διαχειριστείτε σωστά και δημιουργικά το τελευταίο σκέλος της εγκυμοσύνης:

*Όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσετε αυτό το διάστημα και μόνο με τη σκέψη ότι πολύ σύντομα θα φέρετε στον κόσμο το παιδάκι σας, θα πάρετε κουράγιο και θα νιώσετε ανακούφιση.

*Μπορεί να έχετε βαρεθεί να φοράτε τα ρούχα της εγκυμοσύνης ή να σας ενοχλούν τα περιττά κιλά που έχετε πάρει, όμως καλύτερο είναι να εστιάζετε στις θετικές πτυχές της εγκυμοσύνης, τώρα που αυτή φτάνει στο τέλος της.

*Αφήστε τους οικείους σας να σας δίνουν απλόχερα βοήθεια και να δείχνουν έντονα το ενδιαφέρον τους, μιας και η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που όμοιά της δε θα υπάρξει ξανά. Απολαύστε λοιπόν την κάθε στιγμή!

*Μην αφήνετε τις μέρες να περνούν άσκοπα. Ενημερωθείτε ενδελεχώς σχετικά με όσα αφορούν τις τελευταίες εβδομάδες πριν γεννήσετε, καθώς και όσα σας περιμένουν το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό, με έμφαση στο θηλασμό.

*Μην αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες και βρείτε τρόπους να αποσυμπιέζεστε από το άγχος, σκεπτόμενη τον τοκετό.

*Φροντίστε να περάσετε όμορφες στιγμές με το σύντροφό σας τώρα που μπορείτε. Σε λίγο καιρό όλο το ενδιαφέρον σας θα είναι στο μωρό και ανάλογες ευκαιρίες θα παρουσιάζονται πολύ πιο σπάνια.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!