5+1 αιτίες για έναν πρόωρο τοκετό
5+1 αιτίες για έναν πρόωρο τοκετό


Η πορεία και η έκβαση μιας εγκυμοσύνης δεν είναι εγγυημένες, αφού υπάρχουν και τα απρόοπτα. Εξαιτίας λοιπόν των διάφορων επιπλοκών, μπορεί να προκύψει ένας πρόωρος τοκετός:

Ηλικία: Όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος μετά τα 35, αυξάνονται οι πιθανότητες για επιπλοκές και πρόωρο τοκετό. Δεν είναι θέσφατο, αλλά σίγουρα η ηλικία παίζει το ρόλο της.

Διατροφή: Είναι εξέχουσας σημασίας να τρέφεστε σωστά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Κάντε λοιπόν ποιοτική διατροφή και να τρώτε σωστές ποσότητες, έτσι ώστε ο τοκετός να συμβεί στην ώρα του.

Κάπνισμα-αλκοόλ: Αν δεν μπορείτε να τα κόψετε τελείως, φροντίστε τουλάχιστον να γίνονται περιστασιακά. Και αυτό έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές συστηματικές καπνίστριες και γυναίκες που πίνουν συχνά αλκοόλ αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τοκετό.

Φάρμακα: Η πρόσληψη φαρμάκων πρέπει να γίνεται πάντοτε έπειτα από συνεννόηση με το γιατρό σας, αν δε θέλετε να ρισκάρετε να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ασθένειες: Τυχόν σοβαρές ασθένειες της εγκύου ή σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη μπορεί να κάνουν επιτακτικό τον πρόωρο τοκετό.

Τραυματισμός: Κάποιος σοβαρός τραυματισμός της εγκύου ή μεγάλο χτύπημα στην κοιλιακή χώρα μπορεί να έχουν ως συνέπεια, αν όχι αποβολή, τουλάχιστον πρόωρο τοκετό.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!