Η γλυκοπατάτα κάνει... θαύματα στην έγκυο!
Η γλυκοπατάτα κάνει... θαύματα στην έγκυο!


Οι γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη τους σίγουρα έχουν πολλά πράγματα στο μυαλό τους σε συνεχή… ροή, μιας και τώρα προετοιμάζονται για ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή τους. Σίγουρα θα σχηματίζονται και πολλές απορίες με το πέρασμα του χρόνου και μία από τις πιο συχνές είναι εκείνη γύρω από την διατροφή. Ποιες είναι οι τροφές που επιτρέπονται, ποιες επιβάλλονται, τι θα έπρεπε να αποφεύγεται και τι να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες; Εντάξει, ο κατάλογος είναι μεγάλος και κατά καιρούς καταπιανόμαστε ξανά και ξανά με τις ομάδες τροφίμων που πρέπει και δεν πρέπει να τρώει μια γυναίκα που εγκυμονεί, αλλά υπάρχει ένα λαχανικό που αυτή την εποχή βρίσκεις παντού και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για την εγκυμοσύνη!

Ποιο είναι αυτό; Η άκρως φθινοπωρινή και λαχταριστή γλυκοπατάτα!

Γιατί, όμως, είναι η γλυκοπατάτα τόσο δημοφιλής τροφή για την περίοδο της εγκυμοσύνης; Το αμυλούχο λαχανικό αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών A, C, E και B6, ενώ είναι γνωστή για την έντονη αντιοξειδωτική δράση της! Ανάμεσα σε όλα αυτά τα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η β-καροτίνη, ένας υδρογονάνθρακας που μόλις καταναλωθεί μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), η οποία εκτελεί διάφορες βιολογικές λειτουργίες μέσα στο σώμα και λειτουργεί αντιοξειδωτικά.

Στην εγκυμοσύνη συνιστάται η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης Α έως και κατά 40%, χάρη στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την καλή υγεία της μητέρας, αλλά και την ανάπτυξη του εμβρύου!

Πηγή: tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!