Είναι φυσιολογικές οι εξάψεις στην εγκυμοσύνη;
Είναι φυσιολογικές οι εξάψεις στην εγκυμοσύνη;


Η εγκυμοσύνη περιλαμβάνει συνεχείς διακυμάνσεις στη διάθεση, ορμονικές αλλαγές και φυσικά εξάψεις. Το 1/3 των εγκύων υποφέρει από εξάψεις και σε ορισμένες συνεχίζεται και μετά τον τοκετό. H μείωση των οιστρογόνων και ο αυξημένος μεταβολισμός προκαλεί τα κύματα εξάψεων που νιώθετε περισσότερο στο κεφάλι, το λαιμό, το στήθος και μπορούν αν διαρκέσουν από δευτερόλεπτα έως ολόκληρα λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, ξεκινούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και μπορούν να συνεχίσουν ακόμα και μετά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο όσο θηλάζετε. Μην μπερδεύετε τον πυρετό με τις εξάψεις γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην εγκυμοσύνη αν δεν το αντιμετωπίσετε εγκαίρως. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο πυρετός ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που δεν κάνουν οι εξάψεις.

Παραμείνετε δροσερή στην εγκυμοσύνη με το να φοράτε ρούχα που μπορούν να αφαιρούνται ή να προστίθενται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιήστε κλιματισμό και φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένη συνεχώς.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!