5+1 συμβουλές για τον ύπνο στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
5+1 συμβουλές για τον ύπνο στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης


Ο ύπνος για όλες τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυνοσύνης τους είναι συνήθως δύσκολη υπόθεση.

Ειδικά την περίοδο που βρίσκεστε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, όπου η κοιλίτσα σας έχει μεγαλώσει, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για εσάς.

Το βάρος και το μέγεθος της κοιλιάς σας δεν σας βοηθά να βρείτε μια στάση που να σας βολεύει ώστε να αποκοιμηθείτε.

Τα παραπάνω συμπτώματα είναι ναι μεν προσωρινά, όμως να ξέρετε πως μπορείτε να τα περιορίσετε φτιάχνοντας την στάση που κοιμάστε.

Τι μπορείτε να κάνετε;

*Χρησιμοποιείστε μαξιλάρια για τα πόδια ή τη μέση σας. Ιδανικά μπορείτε να προμηθευτείτε τα ειδικά κυκλικά μαξιλάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο για τις έγκυες γυναίκες.

*Δοκιμάστε να κοιμάστε από την αριστερή πλευρά, με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας και ένα πίσω από την πλάτη σας για στήριξη.

*Φορέστε άνετες πιτζάμες που είναι φαρδιές και ελαφριές. Καλύτερα να προτιμάτε τα βαμβακερά υφάσματα που είναι πιο φιλικά προς το δέρμα αφού το αφήνουν να αναπνέει.

*Τρώτε ελαφριά πριν πέσετε για ύπνο . Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά, καθώς μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι σας και να δυσκολέψουν τον ύπνο σας.

*Δοκιμάστε κάποια ήπια άσκηση φυσικά υπό την επίβλεψη κάποιου επαγγελματία. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αργότερα και θα δώσει στο σώμα σας περισσότερο οξυγόνο βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα.

*15 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, αποφύγετε ότι σας αποσπά την προσοχή και αφήστε το μυαλό σας να χαλαρώσει. Εστιάστε σε σκέψεις θετικές και θα δείτε πως θα αποκοιμηθείτε χωρίς να το καταλάβετε.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!