Τι αλλάζει στο σώμα σου όταν είσαι έγκυος;
Τι αλλάζει στο σώμα σου όταν είσαι έγκυος;


Το σώμα της γυναίκας βιώνει πολλές αλλαγές για να προσαρμοστεί στις αυξημένες ανάγκες του μωρού. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι κυριότερες:

-Το στήθος διογκώνεται όσο περνούν οι μήνες, καθώς παράγει το μητρικό γάλα για το μωρό. Επίσης, σκληραίνει και τα αγγεία στην επιφάνεια φαίνονται πιο έντονα.

-Φυσικά η έγκυος παίρνει κιλά, επειδή μέσα της μεγαλώνει ένας άνθρωπος. Το πόσα κιλά θα πάρει είναι το μόνο που διαφέρει από έγκυο σε έγκυο.

-Επειδή το δέρμα τεντώνει αρκετά, αρκετές εγκυμονούσες εμφανίζουν ραγάδες. Κι αν δεν εμφανίζουν την περίοδο μέσα στο 9μηνο, μπορεί αυτό να γίνει μόλις γεννήσουν.

-Παρατηρείται μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα της εγκύου, η οποία έχει ορμονολογική εξήγηση.

-Ο τράχηλος της μήτρας αλλάζει χρώμα και καταλήγει να πάρει μια απόχρωση του κόκκινου λίγο πριν τον τοκετό.

-Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών των οποίων τα ούλα ματώνουν ανά περιόδους ή αλλοιώνεται το σμάλτο από τα δόντια τους, επειδή το μωρό χρειάζεται μεγάλες ποσότητες σε ασβέστιο.

-Τα πρηξίματα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, ιδιαίτερα στα πόδια και το πρόσωπο. Ζητήστε τη γνώμη του γιατρού σας για τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης.

-Τέλος, ορισμένα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, μετακινούνται ελαφρώς από τη φυσική τους θέση για να πάρει το έμβρυο το χώρο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί μέσα στον αμνιακό σάκο.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!