Πότε να ξαναπροσπαθήσεις να συλλάβεις μετά από μία αποβολή;
Πότε να ξαναπροσπαθήσεις να συλλάβεις μετά από μία αποβολή;


Η αλήθεια είναι ότι κάθε περίπτωση γυναίκας είναι ξεχωριστή, οπότε δεν μπορεί να δοθεί μια ενιαία και ξεκάθαρη απάντηση. Σίγουρα όμως κάποια πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη από το γιατρό και τη γυναίκα για να στεφθεί με επιτυχία μια από τις επόμενες προσπάθειες σύλληψης.

Αρχικά, το σώμα χρειάζεται ένα μεσοδιάστημα να επανέλθει πλήρως από την αποβολή και γενικά να είναι πάλι σε τέτοια κατάσταση που να υπάρξουν αυξημένες πιθανότητες για ομαλή κύηση και αίσια, αυτή τη φορά, έκβαση του τοκετού.

Επειδή ακριβώς κάθε περίπτωση γυναίκας που απέβαλε είναι διαφορετική, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει να μην μπει το ζευγάρι σε νέες προσπάθειες σύλληψης για κάποιους μήνες. Το πόσους ακριβώς δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά σε θεωρητικό επίπεδο.

Πολλά εξαρτώνται από την ηλικία της κάθε γυναίκας ή αν είχε κι άλλη αποβολή κατά το παρελθόν. Μπορεί, για παράδειγμα, μια γυναίκα να είχε δύο αποβολές σε ισάριθμες κυήσεις ή να πλησιάζει τα 40 και ο γιατρός να συστήσει προληπτικά να μην ξαναπροσπαθήσει το ζευγάρι.

Φυσικά και το ψυχολογικό κομμάτι είναι εξόχως σημαντικό. Αν δεν έχετε ξεπεράσει το σοκ της αποβολής, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε σε διαδικασία νέας εγκυμοσύνης. Πρέπει πρώτα να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και μετά.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να μη γίνουν προσπάθειες σύλληψης πριν από την παρέλευση τουλάχιστον ενός τριμήνου.

Από την άλλη όμως, έχουν γίνει διάφορες έρευνες κατά καιρούς που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες νέας αποβολής μπορεί και να αυξηθούν αν περάσουν χρόνια για να μπει πάλι το ζευγάρι σε διαδικασία τεκνοποίησης.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!