Οι καλύτερες ασκήσεις για την έγκυο!
Οι καλύτερες ασκήσεις για την έγκυο!


Η πλάτη σας πονάει, οι αστράγαλοί σας πρήζονται και αντιμετωπίζετε και κάποια μικροπροβληματάκια στον ύπνο. Με λίγα λόγια, είστε έγκυος!

Μακάρι να υπήρχαν τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους και τα πρηξίματα στην εγκυμοσύνη σωστά;

Κι όμως αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας τρόπος. Ποιος είναι αυτός; Η άσκηση στην εγκυμοσύνη!

Κάνοντας ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας τονώνετε τον οργανισμό σας, αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα της εγκυμοσύνης όπως πρήξιμο, πόνο και κατακράτηση και πολλά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως συσπάσεις, ναυτία, ζαλάδες.

Δεν έχει σημασία αν γυμναζόσασταν σαν την Πετρουλάκη ή ήσασταν πιο πολύ κορίτσι του καναπέ και του χουχουλιάσματος. Αν θέλετε να γυμναστείτε στην εγκυμοσύνη σας, δεν έχετε παρά να πάρετε το πράσινο φως από τον γιατρό σας και να αρχίσετε σιγά-σιγά και με ασφάλεια την άσκηση.

Πόσες ασκήσεις πρέπει να κάνω στην εγκυμοσύνη;
Το American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) αναφέρει ότι οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική ή περισσότερα την ημέρα και τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Τι μπορώ να κάνω μέσα σε αυτά τα 30 λεπτά;

Μια γυναίκα μπορεί να περπατήσει τρεις φορές τη μέρα από δέκα λεπτά, μπορεί να κάνει ποδήλατο για 30 λεπτά, να σκουπίσει το σπίτι 15 λεπτά μέσα στη μέρα ή να καθαρίσει 15 λεπτά την αυλή της. Όλα πιάνονται ως άσκηση!

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη;
Κολύμβηση
Περπάτημα
Τρέξιμο
Ανέβασμα και κατέβασμα σκαλοπατιών
Αερόμπικ
Χορός
Ποδήλατο (μέσα και έξω από το σπίτι)
Kickboxing
Σκι
Πιλάτες
Γιόγκα

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της άσκησης στην εγκυμοσύνη;
Αυτή η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να μάθει μια έγκυος waterski ή ιππασία, για αυτό καλύτερα να διαλέξετε ασκήσεις πιο κοντά σε αυτά που μπορούσατε να κάνετε και πριν την εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτός από τους πιο προφανείς, όπως για παράδειγμα το πέσιμο. Για αυτό και πρέπει κατά τη διάρκεια της άσκησης στην εγκυμοσύνη να είστε αρκετά προσεκτικές και πάντα να έχετε πάρει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Μην αρχίσετε την άσκηση στην εγκυμοσύνη, αν ο γιατρός δεν σας έχει δώσει το πράσινο φως!

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!