Τι σημαίνει ο λόξιγκας για το έμβρυο;
Τι σημαίνει ο λόξιγκας για το έμβρυο;


Μετά από μέρες αναμονής, βρίσκεστε επιτέλους στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας!

Αισθάνεστε πλέον κάθε κίνηση του μωρού σας στην κοιλίτσα σας. Κάθε κλοτσιά, κούνημα και στριφογύρισμα του μικρού σας μωρού προφανώς σας πλημμυρίζει ευτυχία!

Παρατηρώντας και αναλύοντας αυτές τις κινήσεις στην κοιλίτσας σας, είναι αναπόφευκτο να αναρωτιέστε συνεχώς για την πρόοδο αλλά και τις τυχόν ανωμαλίες στην εγκυμοσύνη σας και για την υγεία του μωρού σας.

Εάν αρχίσετε να νιώθετε κάποιους μικρούς ρυθμικούς σπασμούς στην κοιλίτσα σας, μην ανησυχείτε. Το μωράκι σας έχει απλά λόξιγκα!

Ο λόξιγκας του εμβρύου, ξεκινάει μόλις αναπτυχθεί το Κεντρικό Νευρικό τους Σύστημα που τους επιτρέπει να «αναπνέουν».

Στην πραγματικότητα ο εμβρυακός λόξιγκας, εμφανίζεται βέβαια από το πρώτο τρίμηνο όμως δεν είναι αισθητός, λόγω του ότι είναι ελάχιστη η ένταση του. Θα παρατηρήσετε ότι γίνεται αρκετά αισθητός στα τελευταία στάδια του τρίτου τριμήνου.

Αντανακλαστικά

Κάποια μωράκια που είναι πολύ υπερκινητικά και κάνουν αισθητή την παρουσία τους συχνά πυκνά.

Ουσιαστικά ο επαναλαμβανόμενος τους λόξιγκας υποδηλώνει την «ανυπομονησία» τους να αρχίσουν την διαδικασία του θηλασμού. Είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να

Διάφραγμα

Ο λόξιγκας του εμβρύου προκύπτει ως αντίδραση στο γεγονός ότι αναπνέει εξ ολοκλήρου στο αμνιακό υγρό το οποίο ρέει μέσα και έξω από τα πνευμόνια του κάνοντας το διάφραγμα να συστέλλεται.

Ο λόξιγκας προκαλείται ουσιαστικά από τις ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος.

Συμπιεσμένος ομφάλιος λώρος

Αυτό αποτελεί μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή που άμα δεν της δοθεί η απαραίτητή προσοχή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του μωρού αλλά και της μέλλουσας μαμάς.

Συμβαίνει όταν δεν περνάει η απαραίτητα ποσότητα οξυγόνου στο μωρό επειδή πιθανότατα έχει περιτυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος γύρω από το λαιμό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανομοιογενή αύξηση της παροχής αίματος στην καρδιά και την επακόλουθη μείωση της ροής του αίματος στο έμβρυο.

Μια έγκυος μπορεί να την αντιληφθεί αν παρατηρήσει μείωση στην ένταση και την διάρκεια των συνήθων κλοτσιών που ένιωθε και πρέπει να απευθυνθεί αμέσως στον γυναικολόγο της.

Είναι καλό να παρακολουθείτε και να θυμάστε τις κινήσεις του μωρού σας στην κοιλίτσα σας και να δίνετε προσοχή στην ένταση και στην συχνότητα τους. Όχι για να είστε καχύποπτες αλλά για να επιβεβαιώνεστε συνεχώς για την υγιή του ανάπτυξη.

Αν δεν είστε ακόμα σίγουρες για το ποιες είναι οι φυσιολογικές του κινήσεις μέσα στην κοιλιά σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας κατευθύνει και να σας ενημερώσει σχετικά.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!