Τα 7 κλειδιά της γονιμότητας
Τα 7 κλειδιά της γονιμότητας


Η διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, αλλά και το βάρος είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες που σχετίζονται με την γονιμότητα και που πρέπει να ελεγχθούν.

Ας δούμε επτά παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών και πώς αυτοί πρέπει να διαμορφωθούν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1. Προσέχω για να έχω. Βασικό ρόλο και στην ανδρική γονιμότητα έχει η διατροφή. Τροφές που περιέχουν λίπος και συντηρητικά είναι εχθροί της γονιμότητας ενώ μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση, βελτιώνει τα επίπεδα λειτουργίας του σπέρματος.

2. «Μια μπυρίτσα είναι ότι πρέπει μετά το μεσημεριανό». Μπορεί το αλκοόλ να αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια πολλών ανδρών, όμως οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί. Η ανδρική γονιμότητα και το αλκοόλ δεν συνδυάζονται. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων για αυτό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

3. Εσύ πόσους καφέδες ήπιες σήμερα; Ένας καφές ημερησίως είναι το επιτρεπτό όριο. Ο καφές επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος, επομένως, και την αύξηση της ανδρικής γονιμότητας. Η κατανάλωσή του λοιπόν δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

4. Μέσα η κοιλιά! Πολλοί άνδρες δεν θεωρούν τα παραπάνω κιλά πρόβλημα, κάποιοι μάλιστα νομίζουν ότι τους προσδίδει γοητεία. Μήπως όμως μερικά κιλά παραπάνω επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα; Έρευνες και μελέτες ωστόσο έχουν δείξει ότι άνδρες οι οποίοι έχουν παραπάνω κιλά ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με το σπέρμα τους, αφού η παχυσαρκία συνδέεται με μειωμένη τεστοστερόνη.

5. Στενά ρούχα, τέλος. Τα στενά τζιν, τα στενά παντελόνια και τα πολύ σφικτά εσώρουχα επηρεάζουν την κίνηση του σπέρματος και κατ’επέκταση και την ανδρική γονιμότητα μειώνοντας μ’αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αναπαραγωγής.

6. Σεξ με μέτρο. Η μεγάλη αποχή από το σεξ επηρεάζει την κινητικότητα του σπέρματος, ενώ η πολύ συχνή επαφή
μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Για να έχουμε λοιπόν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το σεξ πρέπει να γίνεται με μέτρο.

7. Με ένα χέρι δεν χτυπάμε παλαμάκια ή αλλιώς στην περίπτωση της υπογονιμότητας δεν φταίει μόνο ο ένας. Αφού λοιπόν η ευθύνη είναι κοινή, ο καθένας από την πλευρά του μπορεί να ξεκινήσει με μικρές, καθημερινές αλλαγές στις συνήθειές του που θα αυξήσουν την ανδρική γονιμότητα.

Πηγή: babyspace.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!