Πότε θα νιώσεις τις κλωτσιές του μωρού;
Πότε θα νιώσεις τις κλωτσιές του μωρού;


Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα νιώσετε τις κινήσεις του μωρού πριν από τη 16η εβδομάδα, αν και ξεκινά να κινείται γύρω στις 7 με 8 εβδομάδες. Οι μαμάδες που το έχουν ξαναβιώσει προσέχουν αμέσως τις απαλές κινήσεις του μωρού γιατί πλέον μπορούν να τις διαχωρίσουν από τα αέρια. Η καθιστή ή ξαπλωτή στάση σας βοηθά να το αντιληφθείτε πιο εύκολα. Επιπλέον, οι λεπτές γυναίκες καταλάβουν καλύτερα την κίνηση του παιδιού γιατί ίσως σχετίζεται με τη σωματική κατασκευή τους.


Πώς είναι οι πρώιμες κινήσεις του εμβρύου; Οι γυναίκες έχουν περιγράψει την αίσθηση σαν να πετάγεται ποπ κορν, σαν να κολυμπάει ένα χρυσόψαρο ή σαν να τινάζουν τα φτερά τους πεταλούδες. Στην αρχή, μπορεί να νομίζετε ότι είναι από την πείνα ή λόγω αερίων, αλλά σύντομα θα αντιληφθείτε τη διαφορά.


Πόσο συχνά κλωτσάει το μωρό; Στην αρχή, θα γίνεται πιο αραιά. Τη μία μέρα μπορεί να κλωτσάει αρκετά και την επόμενη καθόλου. Όσο περνά το δεύτερο τρίμηνο και φτάσει προς το τέλος του, θα αρχίσετε να νιώθετε πιο έντονες κλωτσιές. Μην ανησυχείτε αν η δική σας εμπειρία διαφέρει από άλλων γυναικών. Κάθε μωρό έχει τη δική του ρουτίνα δραστηριότητας.


Χρειάζεται να σημειώνω κάπου την κινητικότητά του; Είναι σημαντικό να καραγράψετε τις κινήσεις του ώστε να ενημερώσετε το γιατρό. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας ζητήσει ο ίδιος να το κάνετε.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!