Ένα μωρό δένει ακόμη περισσότερο τα ήδη αγαπημένα ζευγάρια
Ένα μωρό δένει ακόμη περισσότερο τα ήδη αγαπημένα ζευγάρια


Ακόμη κι αν ανήκεις στην περιορισμένη –ή και μη– γκάμα ανθρώπων που δε σκοπεύουν να γίνουν σύντομα γονείς, δεν μπορείς ν’ αρνηθείς το γεγονός πως ο ερχομός ενός μωρού σε μια οικογένεια είναι ευλογία! Ευχάριστη πρόκληση που ανατρέπει τα δεδομένα, αφού όλοι πρέπει να προσαρμοστούν σ’ έναν καινούργιο τρόπο ζωής, βασισμένο στη σωστή ανατροφή του. Αλλάζουν οι συνθήκες της καθημερινότητας του ζευγαριού αλλά κι οι προτεραιότητές του. Επαναπροσδιορίζεται η δυναμική της σχέσης τους και προστίθεται σε αυτή ένα πλασματάκι που χρειάζεται την καθοδήγηση και την αγάπη τους, έτσι ώστε να μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αντίθετα, όμως, με το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, η άφιξη ενός μωρού σε μια σχέση που έχει φτάσει προς την τελική ευθεία της, δεν είναι κι ο καλύτερος τρόπος για να αναστηθεί και να θέσει τα θεμέλια για μια καινούργια αρχή. Απ’ τη στιγμή που η συνύπαρξη μεταξύ δύο ανθρώπων που κάποια στιγμή στο χρόνο έζησαν έναν έρωτα δεν είναι πλέον εφικτή, ένα μωρό δε θα πείσει κανέναν για το αντίθετο. Πόσο μάλλον τους ίδιους!

Συναισθήματα που στέρεψαν γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τα συντηρήσει, δε θα ζωντανέψουν δια μαγείας με τον ερχομό ενός μωρού. Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν είναι διατεθειμένο να τα λύσει πριν τον αιφνιδιασμό μιας μάλλον απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης, δε θα αλλάξει αυτομάτως συναισθήματα και συμπεριφορές με αυτήν την αλλαγή κατάστασης.

Περισσότερο θα φέρει στην επιφάνεια μια αβεβαιότητα για το τι θεωρεί σωστό μια κοινωνία που δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκφέρει λόγο και τελικά θα συγκρουστεί με την επιθυμία των εμπλεκόμενων, που συχνά δεν την αντιπροσωπεύει ο περίγυρός τους. Είναι καλύτερα, λοιπόν, η απόφαση να παρθεί με συνειδητοποίηση, με γνώμονα την ευτυχία εκείνου του μωρού κι όχι την επιβεβαίωση της κοινωνίας.

Γιατί, στην τελική, ο ερχομός ενός μωρού σε μια σχέση που έχει πάρει τον κατήφορο, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα και κανείς δε θα καταφέρει να το αποτρέψει. Θα γίνουν προσπάθειες συμβιβασμού και θα πνιγούν εγωισμοί για χάρη ενός μικρού θαύματος, που ήρθε στη ζωή για να την κάνει καλύτερη -αυτό είναι σίγουρο. Η αναβολή, όμως, ενός αναπόφευκτου χωρισμού, κάνει την όλη διαδικασία πιο επώδυνη απ’ όσο χρειάζεται.

Η άφιξη ενός παιδιού, όμως, σε μια σχέση που κατάφερε ν’ ανθίσει μέσα απ’ τις δυσκολίες της και δεν τις άφησε να την φθείρουν, αποτελεί την άλλη πλευρά του νομίσματος που ο κόσμος έχει ως πρότυπο σε στιγμές αμφιβολίας. Ένα αγαπημένο ζευγάρι καλωσορίζει τον καρπό του έρωτά του με μια αισιοδοξία που θα ζήλευε κι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Γίνεται η προσωποποίηση της αγάπης τους και τους φέρνει ακόμη πιο κοντά, αφού ενδυναμώνει τα θεμέλια της σχέσης τους, μ’ έναν τρόπο αναπάντεχο και φυσικά, πρωτόγνωρο.

Άνθρωποι που ερωτεύτηκαν παράφορα τα προτερήματα και τα ελαττώματα του συντρόφου τους, κατάφεραν με την υπομονή και τη θέλησή τους να καταρρίψουν κάθε στερεότυπο και να δημιουργήσουν τα δικά τους «σωστά» και «λάθος». Βασίστηκαν στα «θέλω» που γεννήθηκαν μέσα απ’ τις προσωπικές τους ανάγκες και προσδοκίες, αλλά και στα όρια που έθεσαν μεταξύ τους.

Γι’ αυτό κι ο ερχομός ενός καινούργιου μέλους σε μια οικογένεια που είχε ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται και να στεριώνει απ’ την αρχή της, φέρνει τα μέλη της ακόμη πιο κοντά κι υπόσχεται ένα μέλλον γεμάτο ευημερία! Ο αμοιβαίος σεβασμός κι η εκτίμησή μας για τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει ως συνοδοιπόρο κι όχι απλό θεατή είναι οι βάσεις για μια ευτυχισμένη συνύπαρξη!

Δε θα είναι εύκολη η ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες που θα φέρει στην επιφάνεια ο ερχομός ενός μωρού, αλλά οι άνθρωποι που αγαπιούνται κι αψηφούν προκαταλήψεις και στερεότυπα προορίζονται για ένα μέλλον γαλήνιο κι ευτυχισμένο, ακόμη κι αν δεν το είχαν προγραμματίσει!

Πηγή: pillowfights.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!