Αυτά τα 4 πρώιμα σημάδια τοκετού πρέπει να τα ξέρετε
Αυτά τα 4 πρώιμα σημάδια τοκετού πρέπει να τα ξέρετε


Τα πρώτα συμπτώματα του τοκετού είναι αυτά που δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα γέννησης του παιδιού σας.

Είναι φυσιολογικό το σώμα μιας γυναίκας να προετοιμαστεί και να δείχνει ότι η άφιξη του μωρού δεν είναι μακριά.

Ωστόσο, όλες οι γυναίκες δεν παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα με την ίδια ένταση. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορούν να μην καταλάβουν τα σημάδια ή να τα παρερμηνεύσουν.

Η πρόβλεψη της ακριβούς στιγμής που αρχίζει ο τοκετός είναι αδύνατη. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν για να αποφύγουμε τη σύγχυση και να μειώσουμε το άγχος:

1. Αυξημένη συχνότητα συσπάσεων Braxton Hicks

Αυτές οι συστολές, γνωστές και ως συσπάσεις Braxton Hicks, γίνονται πιο εμφανείς και εμφανίζονται επανειλημμένα καθώς πλησιάζει η άφιξη του παιδιού σας.

Οι συστολές θα είναι ακανόνιστες στην αρχή. Εμφανίζονται επειδή η μήτρα αρχίζει να προετοιμάζεται για τη διαστολή και τις νιώθεται κάθε 10 ή 20 λεπτά.

2. Αλλαγές στο τοίχωμα της μήτρας

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο τράχηλος γίνεται πιο ευέλικτος και αρχίζει να διαστέλλεται. Όταν έρθει η ώρα που θα γεννηθεί το μωρό σας, ο γιατρός σας θα ελέγξει για να δει πόσο θα χρειαστείτε μέχρι την τέλεια διαστολή.

3. Η ανάγκη συχνής ούρησης

Αυτό συμβαίνει επειδή η μήτρα ασκεί πίεση στην κύστη, αφήνοντας την ουροδόχο κύστη με λιγότερο χώρο. Αν και αυτό το ζήτημα μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα κατά την εγκυμοσύνη, γίνεται πιο έντονο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

4. Σπάσιμο νερών

Όταν τα νερά μιας γυναίκας σπάσουν, αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο τοκετός είναι κοντά.

Εάν οι συσπάσεις δεν εμφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες από το σπάσιμο των νερών, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός σας πιθανόν να προκαλέσει τον τοκετό, καθώς το μωρό σας δεν μπορεί να μείνει πολύ ώρα χωρίς αμνιακό υγρό.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!