Η προετοιμασία για φυσικό τοκετό
Η προετοιμασία για φυσικό τοκετό


Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο τοκετού, αποδέχεσθε και την πιθανότητα για πόνο και έλλειψη άνεσης. Αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και υποστήριξη, οι γυναίκες νιώθουν ικανοποίηση και δύναμη μέσα από αυτήν την επιλογή. Αυτά είναι τα υπέρ:


Οι περισσότερες τεχνικές στο φυσικό τοκετό είναι λιγότερο παρεμβατικές και έτσι δεν έχουν παρενέργειες για εσάς ή το μωρό.


Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μία αίσθηση δύναμης και επίτευξης κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και αργότερα. Αυτό μάλλον βοηθά και ελαττώνει τον πόνο.


Τους επιτρέπει να αλλάζουν στάσεις ανάλογα με το πώς βολεύονται και συμμετέχουν 100% στη διαδικασία.


Συνήθως δεν λαμβάνετε φάρμακα για να έχετε εντονότερες διαστολές.


Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι μέρος της διαδικασίας.


Μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνικές χαλάρωσης με αναπνοές, ακόμα και αυτό-ύπνωση.


Ποια είναι τα μειονεκτήματα της μη λήψης φαρμάκων; Ο πόνος παραμένει και μπορεί να γίνει αρκετά δυνατός. Αν μάλιστα ο τοκετός διαρκέσει πολλές ώρες, δεν υπάρχουν τεχνικές που να μειώνουν την έντασή του.


Πώς θα προετοιμαστώ για φυσικό τοκετό; Διαλέξτε έναν άνθρωπο που θα σας υποστηρίξει, αναπτύξτε το σχέδιο τοκετού και εκπαιδευτείτε πάνω στις τεχνικές. Πολλές γυναίκες επιλέγουν μία μαία για να τους καθοδηγήσει σωστά. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αποβάλετε το όποιο άγχος έχετε, γιατί τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα της μήτρας να διαστέλλεται.


Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!