Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι ανάσκελα όταν είσαι έγκυος;
Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι ανάσκελα όταν είσαι έγκυος;


Όσο περνάνε οι μέρες τις εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσεις ότι θα αρχίσει να σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να κοιμάσαι ανάσκελα, καθώς η κοιλίτσα σου θα βαραίνει και η μέση σου θα επιβαρύνεται.

Οι περισσότεροι γιατροί άλλωστε θα σε προτρέψουν να αποφύγεις αυτή τη στάση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να προτιμήσεις την «εμβρυακή στάση».

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου, ειδικά στον πρώτο ή στον δεύτερο μήνα, ίσως να μην έχεις κάποια ενόχληση όταν ξαπλώνεις, επειδή ακόμα το βάρος σου δεν θα είναι τόσο ώστε να σε ενοχλεί. Παρ’όλα αυτά, όσο πλησιάζεις στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η μήτρα θα αρχίσει να βαραίνει.

Είναι καλό τότε να αρχίσεις να κοιμάσαι στο πλάι και ακόμα καλύτερο να κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά.

Μόλις φτάσεις στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου, θα πρέπει να ξεχάσεις τον «ανάσκελο» ύπνο.

Η μήτρα πλέον θα έχει βαρύνει αρκετά και θα πιέζει μια πολύ σημαντική και μεγάλη φλέβα που βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί από το κάτω μέρος του σώματος στην καρδιά και στον εγκέφαλο.

Όσο εσύ επιμένεις να κοιμάσαι ανάσκελα, θα αρχίσεις να έχεις ζαλάδες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμα και λιποθυμίας.

Ακόμα, μπορεί να επηρεαστεί όλο σου το κυκλοφοριακό σύστημα, υιοθετώντας αυτή τη στάση, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και την θρέψη του πλακούντα που χρειάζεται την σωστή ποσότητα αίματος αλλά και την σωστή κυκλοφορία για την ανάπτυξη του.

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα, όπως πολύ υψηλά επίπεδα πίεσης στο αίμα ή διαβήτη , τότε η στάση αυτή θα επηρεάσει ακόμα και τα επίπεδα του οξυγόνου που λαμβάνει το αγέννητο μωράκι.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!